Meteor

Javuló időt ígérnek hétvégére

Javuló időt ígérnek hétvégére

2020. január 23., csütörtök
Javuló időt ígérnek hétvégére

A hétvége első felében néhol akár mínusz 10 fok körüli értékek is lehetnek, majd mérséklődik a hideg. Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, másutt akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntekre

virradóra az éjszaka képződött köd helyenként csak lassan oszlik, szakadozik fel, másutt azonban a kezdeti párásság után napos idő valószínű kevés felhővel. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos területeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire plusz 1 és 5 fok között várhatók, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hűvösebb is lehet.

Szombaton

a köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a kezdetben napos tájakon - nagyobb eséllyel délen - is megnövekszik. Helyenként ónos szitálás előfordulhat, majd délután délnyugat felől elszórtan gyenge esőre lehet számítani. A leghidegebb órákban mínusz 8 és plusz 1 fok között, napközben 0 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz melegebb.

Vasárnap

többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, vékonyabb felhőzet, napos időszakok inkább csak délen lehetnek. Elszórtan kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 9 fok között valószínű, délen lesz melegebb - olvasható az előrejelzésben. (MTI)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.