Hírzóna

Hontalan embercsempész segített a Tiszán csónakon érkező migránsoknak

Hontalan embercsempész segített a Tiszán csónakon érkező migránsoknak

2020. január 17., péntek
Hontalan embercsempész segített a Tiszán csónakon érkező migránsoknak

A mai napon állítja bíróság elé a Szegedi Járási Ügyészség azt a hontalan férfit, aki idén január 4-én, a hajnali órákban négy szír állampolgárt csempészett gépkocsijában, Csongrád megyében - közölte a vádhatóság.

A vádfeljegyzés szerint a fenti napon a négy külföldi egy gumicsónakkal a Tiszán áthajózva lépte át a szerb-magyar államhatárt. A gyanúsított az ismeretlenül maradt megbízója utasítására a közelben várakozott az illegális határátlépőkre, majd őket járművébe felvette, és tovább szállította Nyugat-Európa felé. A járművet és a benne utazókat azonban a rendőrség Szeged határában igazoltatta.

Az elkövetésen tetten ért gyanúsított az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárásban beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A beismerésre és a tettenérésre tekintettel a gyanúsítottat az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

A letartóztatás hatálya alatt álló gyanúsított felelősségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság a mai napon tartott tárgyaláson fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.