Sport

Hivatalos: egyik legjobbját veszíti a MOL-Pick Szeged

Hivatalos: egyik legjobbját veszíti a MOL-Pick Szeged

2020. január 29., szerda
Hivatalos: egyik legjobbját veszíti a MOL-Pick Szeged

A Telekom Veszprém hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól Jorge Maqueda a bakonyiaknál folytatja pályafutását. A spanyol játékost Bánhidi Bencével együtt beválogatták az Európa-bajnokság álomcsapatába.

Korábban a Handball Planet írta meg,

hogy aTelekom Veszprém érdeklődik a MOL-Pick Szeged spanyol világbajnok jobbátlövője, Jorge Maqueda iránt, mivel a 31 éves játékosnak az idény végén lejár a szerződése a Tisza-parti csapatnál. A magyar rekordbajnok szerdán hivatalosan is bejelentette a spanyol játékos szerződtetését.

A spanyol válogatottal 2013-ban világbajnok, a Vardar Szkopjéval 2017-ben Bajnokok Ligája-győztes jobbátlövő 2018 nyarán írt alá kétéves szerződést a Szegeddel, és első idényében megnyerte a Magyar Kupát a Tisza-parti csapattal. Érkezése után egyből kulcsemberré vált Juan Carlos Pastor együttesében spanyol csapattársával, Joan Canellasszal együtt. A Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata több bejelentést is tett szerda délután: Danyiil Siskarjov a következő idényben már a bakonyiakat erősíti, akárcsak a La Riojától visszatérő Ligetvári Patrik. A klub ugyanakkor megerősítette, hogy Mirsad Terzic távozik, a súlyos sérülést szenvedő Kent Robin Tönnesennel viszont hosszabbítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.