Közélet

Három utcát is átneveznek Röszkén

Három utcát is átneveznek Röszkén

2020. január 20., hétfő
Három utcát is átneveznek Röszkén

Február elsejétől három utca elnevezése változik meg Röszkén. A település lakói szavazhattak is az új utcanevekről, amelyek közül az egyik a régi röszkei paprikafeldolgozás hagyományaira utal - írja a Délmagyar.

2011-ben törvénybe foglalták: közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Érvényes a rendelkezés olyan kifejezésekre, szervezetek nevére is, amelyek a XX. századi önkény­uralmi politikai rendszerre közvetlenül utalnak. A lap cikke szerint Röszke önkormányzata ezért a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását figyelembe véve három utca elnevezését változtatta meg, 2020. február 1-jei hatállyal. A Felszabadulás utcát februártól Fő utcának, a Gorkijt Hasító utcának fogják hívni, a Ságvári Endre utcát pedig Tulipánra nevezik át. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.