Írjon nekünk

Sport

Gól nélküli utolsó 13 perccel nem lehet meccset nyerni

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A továbbjutásért és a az olimpiai selejtezős helyért léphetett pályára a magyar válogatott a házigazda Svédország ellen az Európa-bajnokság malmői középdöntőjében.

A képlet elsőre igen egyszerűnek mutatkozott. Ha a magyar válogatott megveri a svédeket, akkor biztosan eljut a záró hétvégére Stockholmba és ott legrosszabb esetben is az 5. helyért játszhat szombaton és remek esélyei maradnak az elődöntős helyezésre. Ami talán ennél is fontosabb, biztosan lehetőséget szerez arra, hogy áprilisban az olimpiai esedékes olimpiai selejtezőtornán kihasználja a tokiói részvételt. Minden más esetben a továbbjutásért és az olimpiai selejtezőéért is szerdán a portugálok ellen is nyerni kell a válogatottnak.

Ha a támadás is úgy működött volna, mint a védekezés…

Szita Zoltán életerős bombájával a magyar válogatott szerzett vezetést, amit rögvest ki is egyenlítettek a svédek. Szorosan és keményen védekezett mindkét csapat, így nem csoda, hogy a következő gólra 3 percet kellett várni, ismét Szita Zoltán jóvoltából, majd hogy remek formáját bizonyítsa, egy harmadik gólt is szerzett gyorsan. Mellette Mikler Roland parádézott az első 10 percben, ziccert, lövést szélsők kísérleteit fogott.

A különbség nem nőtt, ami a magyar támadásoknak volt köszönhető, ott ugyanis meglehetősen félszegen és pontatlanul kísérletezett válogatottunk. A 15. percben még mindig csak 7 gólnál jártak a csapatok, 4-3-ra vezettünk, a svédek pedig – érezvén az esélyt az egyenlítésre és az irányítás átvételre – időt kértek. Egyenlítettek is, de a vezetést nem tudták átvenni, mert Ligetvéri Patrik a 20. percben megtörte a 10 perces magyar gólcsendet.

A góllövéssel azonban továbbra is hadilábon állt a magyar válogatott, így a svédek rendszeresen a vezetés megszerzéséért támadhattak, amit a 23. percben először meg is tettek a Veszprémben játszó Andreas Nilsson góljával. Innentől a válogatottunk harcolt az egyenlítésért, de rendre sikerült betalálni, kivéve az utolsó támadást, így 10-9-es svéd vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

Tizenhárom perc gól nélkül

Az egyenlítés Szita Zoltán góljával sikerült, de a rendkívül szoros svéd védekezés ellenszerét továbbra sem találta válogatottunk, így eggyel növelte előnyét a svéd válogatott és rendszeresen a kétgólos előnyért támadhattak. Az előző két meccs legeredményesebb magyarját a “fél svéd válogatott fogta”, támadásban teljesen kivették a játékból, takarták a bejátszások elől. Ennek ellenére a a 43. percben akár az egyenlítés is sikerülhetett volna, de Sipos Adrián labdája a felső lécről pattant fölé.

Szerencsére a svéd támadások sem a pontosságukról voltak híresek, de Mikler Roland 50 százalékos teljesítménye is kellett ahhoz, hogy egyenlíteni tudjanak a magyarok, ami sikerült is, sőt a hajrára akár a vezetést is megszerezhették volna, de elől egy-egy biztató rövid periódust leszámítva nem működött a játékunk. Az utolsó 10 perc elején három alkalommal is lehetősége nyílt az ellenfélnek három gólra növelni az előnyét, és úgy tűnik nem csak a magyar, a svéd igazság is három, mert Jim Gottfridsson sikerrel is járt.

Az 56. percben ráadásul egy védelmi megingás után Lucas Pellas maradt üresen a bal szélen, és ha már így volt, be is talált a kapuba, majd 1 perccel később egy újabb svéd gól végleg megpecsételte a magyar válogatott sorsát. Végül a svédek 6 góllal, 24-18-ra nyertek úgy, hogy a magyar válogatott az utolsó 13 percben nem dobott gólt.

Hosszabb összefoglaló a svédek elleni mérkőzésről! 🇭🇺🇸🇪EHF EURO#dreamwinremember

Közzétette: Magyar kézilabda-válogatott – 2020. január 21., kedd

SVÉDORSZÁG – MAGYARORSZÁG 24–18 (10–9)
Malmö, 9000 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
SVÉDORSZÁG: APPELGREN – Lagergren 3, Chrintz 1, GOTTFRIDSSON 5, Darj, Ekdahl de Rietz 1, PELLAS 5 (1) Csere: A. NILSSON 4, F. Pettersson, L. Nilsson 2, Arnesson 1, D. Pettersson 2 Szövetségi kapitány: Kristjan Andresson
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák, Máthé 3, Sipos A., Bánhidi 3, Szita 4, Győri 2 Csere: Bóka 1, Balogh Zs. 2 (1), Fekete B. 1, Nagy B. 1, Ligetvári 1, ifj. Rosta M. Szövetségi kapitány: Gulyás István
Az eredmény alakulása. 10. p.: 2–4. 20. p.: 4–5. 23. p.: 6–5. 27. p.: 8–8. 40. p.: 14–12. 44. p.: 15–15. 48. p.: 18–18.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

Korábban játszották:
Szlovénia-Portugália 29-24 (14-15)
Norvégia-Izland 31-28 (19-12)

Az állás:
1. Norvégia 8 pont
2. Szlovénia 6
3. MAGYARORSZÁG 4
4. Portugália 2 (112-116)
5. Izland 2 (101-110)
6. Svédország 2 (88-97)

 

 

Sport

Nincs fertőzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Jelenleg mindenki egészséges.

Tovább olvasom

Hírzóna

Tokió 2020: három héten belül döntenek az új időpontról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Tovább olvasom

Sport

Műfüves pálya épül a Kisstadionban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Várhatóan júniusra fog elkészülni.

Tovább olvasom

Aktuál