Hírzóna

Elkezdődött a szüleit brutálisan meggyilkoló vásárhelyi nő és élettárásának pere

Elkezdődött a szüleit brutálisan meggyilkoló vásárhelyi nő és élettárásának pere

2020. január 23., csütörtök
Elkezdődött a szüleit brutálisan meggyilkoló vásárhelyi nő és élettárásának pere

A vádirat ismertetésével csütörtökön a Szegedi Törvényszéken elkezdődött a szüleit 2018 tavaszán brutálisan meggyilkoló hódmezővásárhelyi nő és élettárásának pere.

A párt több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a nő évek óta gondozta 78 éves édesanyját és 86 éves édesapját, akik nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő 2018 elejétől fogva egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket, rendszeresen italozott, főleg azt követően, hogy élettársa letartóztatásából szabadulva a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött. A vádlottak az alkohol mellett nyugtatókat is fogyasztottak. A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte, amin a férfi felidegesítette magát, és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik. 2018. május 24-én mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra után a nő kicsalta édesapját a konyhába, ahol a nehezen járó sértettet a férfi egy baltával hátulról leütötte, majd miután a földre került, még legalább tizennégyszer fejen csapta.

A nő végignézte édesapja bántalmazását, majd alkarjával leszorította az akkor már halott idős férfi nyakát, ezzel nyelvcsontját is eltörte. Az idős férfi néhány percen belül meghalt. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobában őt is legalább nyolcszor fejbe csapta a baltával.

A vádlottak magukhoz vettek 80 ezer forintot, és megpróbálták felgyújtani a házat. Ehhez a konyhában lévő gázpalackot akarták használni. Ruháikat elégették, és a városba indultak szórakozni. A palackban kevés gáz volt, ami nem robbant föl, csak kisebb tűz keletkezett. Másnap hajnalban a házhoz visszatérő vádlottak látták ezt, és a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, amit meggyújtottak. A gomolygó füstöt észrevevő szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik megtalálták a holttesteket. Az ügyészség a férfival szemben - beismerő vallomása esetére is - tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte. Az 55 esztendős férfi, akit a csuklyát viselő fegyőrök kéz- és lábbilincsben vezetettek az előkészítő ülésre azt mondta, vállalja a felelősséget tetteiért. A vádlott a gyilkosságokat elismerte, de hangsúlyozta, élettársa nem kérte szülei megölésére, a nő ártatlan a bűncselekményekben. A nő kórházban van, állapota miatt nem szállítható, ezért őt később, távmeghallgatással kérdezi ki a bíróság, amely az ügyben tárgyalást tart.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.