Politika

Egész héten nem történt semmi a városháza dísztermében

Egész héten nem történt semmi a városháza dísztermében

2020. január 31., péntek
Egész héten nem történt semmi a városháza dísztermében

Alapesetben semmi hírértéke nincs annak, hogy a városháza dísztermében napokon át nem történik semmi. Viszont a hét elején rendkívüli közgyűlést tartottak, ám azt nem a díszterembe, hanem a városháza melletti szürke épület tárgyalójába hívták össze.

A Fidesz önkormányzati képviselői egész héten figyelték, hátha valamilyen látványosabb változás történik a teremben, ám a feltöltött fotók alapján úgy tűnik, nem történt sok változás a közgyűlés megtartásának szokványos helyén. Chovanecz Kata és Korponyai Ernő is alaposan dokumentálták az elmúlt napok eseményeit a teremben, az általuk közzétett fotók alapján azonban jól látható, hogy nincs nagy felfordulás a torony alatt. Az ülés időpontjában a képviselőnő beszámolója szerint a díszterembe betolt állványon és a képviselői padokon voltak láthatóak lámpaburák, a padokat pedig fóliával takarták le, ahogy arról Bartók Csaba hétfői

sajtótájékoztatóján

beszélt.

Még kedd reggel is ugyanabban az állapotban leltek a teremre. Aznap ebédidőben viszont néhány munkás másik burákat vett le, a képviselőnő szerint talán az izzókat cserélhették ki, de még a terem ajtaja előtt állt, amikor az ott dolgozók távoztak. Szerdán Német Ferenc és Chovanecz Kata élő videóban jelentkeztek be a Facebookon.

Ezen a napon mindössze annyi munka folyt a teremben, hogy a leszedett lámpaburákat eltakarították és száradni hagyták.

Úgy tudjuk, csütörtökön sem változott sokat a helyzet, ráadásul a terem és a karzat ajtaját is zárva tartották – vélhetően nem zárták rá az ajtót az ott dolgozókra –, viszont délután jól látszott, hogy semmi nem történt a teremben. Ezután pénteken három ember tartózkodott a teremben, de még nem derült ki, milyen munkálatokat végezhetnek ott, csupán annyit árultak el az egyik falnál dolgozva, hogy nagy zajjal járó munkálatok lesznek. Egyébként a városházán tényleg dolgoznak, de nem a díszteremben, hanem a jegyzői irodában.

Értesüléseink szerint a Fidesz aggályosnak tartja a rendkívüli közgyűlés megtartásának körülményeit, ugyanis a szürke épület tárgyalójában nem voltak adottak a feltételek, hogy az összes képviselő helyet foglaljon. E körülmények miatt lépéseket tesznek és jelzik az aggályos részleteket az önkormányzat törvényességét felügyelő Csongrád Megyei Önkormányzatnál. Mivel nem a díszteremben tartották a rendkívüli közgyűlést, így azt közvetíteni sem lehetett a közpénzből fenntartott Szeged TV-n. Hétfőn megírtuk: az önkormányzat rendkívüli közgyűlésén

nem jelent meg a baloldal

, ezért úgy tűnik, nem lesz mód arra, hogy a jelenleg a Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöki posztját viselő Mózes Ervint visszahívják, valamint Botka László kabinetfőnöke, Kalmár Gábor távozzon tisztségéről. A Fidesz- és a KDNP-frakciók emellett vizsgálóbizottság létrehozását is szerették volna elérni, hogy feltárják, kik a további érintettjei a parkolóbotránynak, amelynek következtében másodfokon is elítélték Mózest és Kalmárt. A Fidesz szegedi elnöke, Bartók Csaba elmondta: újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik addig, amíg állítják fel a vizsgálóbizottságot és a vádlottak, azaz Mózes és Kalmár pozíciójában maradhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.