Sport

Bánhidi és Maqueda a férfi kézilabda-Eb álomcsapatában

Bánhidi és Maqueda a férfi kézilabda-Eb álomcsapatában

2020. január 26., vasárnap
Bánhidi és Maqueda a férfi kézilabda-Eb álomcsapatában

A nézők a kontinenstorna legjobbjai közé választották a MOL-Pick Szeged két játékosát is: az álomcsapat beállója Bánhidi Bence, a jobbátlövő posztra Jorge Maqueda került.

"Az, hogy benne lehetek az All Star csapatban, elsősorban annak köszönhető, hogy ezen az Európa-bajnokságon egy remek csapatban játszhattam. A rutinosabb játékosok közé tartoztam, így természetes volt, hogy több feladat hárul majd rám, de ezen az Eb-n mindenki hozzá tudott tenni valamit a válogatott teljesítményéhez. A torna vége felé már többen mondták, hogy esélyem van a legjobbak közé kerülni, ami egy sportolónak plusz motivációt jelent. Már azt is nagyon komoly sikerként könyveltem el, hogy a középdöntő legjobbja lettem, most igazán boldog vagyok, hogy a szurkolók és az újságírók így döntöttek” – nyilatkozta Bánhidi Bence vasárnap. A MOL-Pick Szeged beállója a Európa-bajnokságon 42 lövésből 32 gólt szerzett, a magyar csapat legtöbb blokkját, nyolcat is ő jegyez. A magyar válogatott minden várakozást felülmúlva, az olimpiai- és világbajnok Dánia ellen döntetlent kiharcolva a középdöntőbe jutott a tornán, ahol a később elődöntőbe jutó és bronzmeccsen vereséget szenvedő Szlovéniát tudták hibátlan játékkal legyőzni. A szurkolók és az újságírók szavazatai alapján a legjobb jobbátlövő Bánhidi csapattársa, a spanyol Jorge Maqueda. Ő 29 gólt dobott a spanyol válogatott 107 találatából, vasárnap Horvátország ellen lépnek pályára az Európa-bajnoki címért. Az all-star csapat többi játékosa a spanyol Gonzalo Perez de Vargas, a Barca Lassa kapusa, a szlovén jobbszélső Blaz Janc, irányító poszton a horvát Igor Karacic, balátlövő poszton a PSG játékosa, a norvég Sander Sagosen, balszélső poszton a norvég Magnus Joendal. Védekezésben a torna legjobbjának a német Hendrik Pekelert, míg összességében az Eb legjobbjának a horvát Domagoj Duvnjakot választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.