Egyetem

Arany Rigó-díjat kapott az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézete

Arany Rigó-díjat kapott az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézete

2020. január 14., kedd
Arany Rigó-díjat kapott az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézete

Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézete (IKI) lett a 2019-es év vizsgahelye, az ELTE Origó Nyelvi Centrum ezt az Arany Rigó-díjjal ismerte el.

A 2002-ben alapított IKI – amelyet az SZTE karok korábbi nyelvi lektorátusainak összevonásával hoztak létre – ma már a szegedi egyetem központi szolgáltató egységeként tesz eleget az idegen nyelveket tanulni vágyók igényeinek. Az IKI nyelvtanárai angol, francia, latin, magyar mint idegen nyelv, német, olasz, orosz, román és spanyol nyelvi kurzusokat tartanak elsősorban egyetemi polgárok számára, de térítéses tanfolyamaikra nem egyetemi polgárok jelentkezését is várják. Általános nyelvi kurzusaikon kívül egyetemi hallgatók számára főképpen szaknyelvi kurzusokat hirdetnek, melyeknek széles palettáján szinte minden képzésen tanuló diák megtalálja a számára leghasznosabb nyelvi képzést. Jó néhány szaknyelvi kurzusuk a különböző karok képzési programjainak részét képezi. A nyelvvizsgázók körében a szóbeli és írásbeli részből álló Origó az egyik legnépszerűbb nyelvvizsgatípus. Az ELTE Origó Nyelvi Centrum Origó nyelvvizsgáját országszerte mintegy száz vizsgahelyen lehet letenni, így az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézetében is, ahol az érdeklődők angol, német, spanyol, olasz, francia, latin, román és szerb nyelvből tehetnek vizsgát. (Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.