Közélet

Véradónapot tartanak Szegeden a vasútállomáson

Véradónapot tartanak Szegeden a vasútállomáson

2019. december 12., csütörtök
Véradónapot tartanak Szegeden a vasútállomáson

Pénteken tartják az országos vasutas véradónapot, amelynek keretében 13 vasútállomáson lehet majd vért adni - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a MÁV és a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal idén 13. alkalommal szervezi meg a vasutas véradónapot. A péntek 13-án tartandó véradáson 13 vasútállomáson, vasúti helyszínen várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik a véradással hozzájárulhatnak az ünnepek alatti nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. A fővárosban a Nyugati Pályaudvaron, továbbá 12 vidéki településen - Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs,

Szeged

, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca - tartják a véradást. További részletek találhatók a

www.veradas.hu

és

www.voroskereszt.hu

oldalon - áll a közleményben. Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban azt közölte: a hazai vérkészlet fenntartása érdekében a decemberi ünnepek előtt, között és után véradásra hívnak mindenkit. A véradáshoz kérik, hogy mindenki vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve a rendszeres véradók a véradó kiskönyvüket.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.