Új termelői piactér jött létre Csanyteleken

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csanytelek Község Önkormányzata 2017. július 21-én támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívásra.

A kérelmet 2018. július 05-én jóváhagyta a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 90%-os támogatási intenzitással, 48.559.307,-Ft EMVA forrásból származó vissza nem térítendő támogatással valósult meg a beruházás.

A kivitelezési munkálatok 2019. május végén kezdődtek meg és 2019. október 9-én megtörtént a műszaki átadás.

A projekt során egy új termelői piactér került kialakításra, amelynek alapterülete bruttó 297,39 m2. A fejlesztés eredményeképpen egy könnyűszerkezetes fedett piactér kialakítására került sor, melynek köszönhetően a helyi kistermelők számára lehetőség nyílik saját terményeinek árusítására. A piacon egyszerre max. 30 fő árus elhelyezésére nyílik lehetőség. A csarnokban árusítható termékek: különféle helyben termelt zöldségek, gyümölcsök, tej- és tejtermékek, valamint házi készítésű termékek.

A piac épülete két helyről lesz megközelíthető. Kerékpárral vagy gyalog érkezők részére a Radnóti utcai főbejárat használható, míg a kisteherautóval vagy gépjárművel érkezők a telek Ény-i oldalán kialakított szervizútról érkezhetnek a telek hátsó részébe, ahol parkolók is kialakításra kerültek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Előző sztori

Erdészetis diákok ültetnek fákat Szegeden

Következő sztori

Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Legutóbbi hasonló cikkek