Hírzóna

Új termelői piactér jött létre Csanyteleken

Új termelői piactér jött létre Csanyteleken

2019. december 19., csütörtök
Új termelői piactér jött létre Csanyteleken

Csanytelek Község Önkormányzata 2017. július 21-én támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívásra.

A kérelmet 2018. július 05-én jóváhagyta a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 90%-os támogatási intenzitással, 48.559.307,-Ft EMVA forrásból származó vissza nem térítendő támogatással valósult meg a beruházás. A kivitelezési munkálatok 2019. május végén kezdődtek meg és 2019. október 9-én megtörtént a műszaki átadás. A projekt során egy új termelői piactér került kialakításra, amelynek alapterülete bruttó 297,39 m2. A fejlesztés eredményeképpen egy könnyűszerkezetes fedett piactér kialakítására került sor, melynek köszönhetően a helyi kistermelők számára lehetőség nyílik saját terményeinek árusítására. A piacon egyszerre max. 30 fő árus elhelyezésére nyílik lehetőség. A csarnokban árusítható termékek: különféle helyben termelt zöldségek, gyümölcsök, tej- és tejtermékek, valamint házi készítésű termékek. A piac épülete két helyről lesz megközelíthető. Kerékpárral vagy gyalog érkezők részére a Radnóti utcai főbejárat használható, míg a kisteherautóval vagy gépjárművel érkezők a telek Ény-i oldalán kialakított szervizútról érkezhetnek a telek hátsó részébe, ahol parkolók is kialakításra kerültek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.