Hírzóna

Több mint 1500 doboz adózatlan cigit találtak Röszkén

Több mint 1500 doboz adózatlan cigit találtak Röszkén

2019. december 16., hétfő
Több mint 1500 doboz adózatlan cigit találtak Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai két buszban és egy autóban összesen 1520 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén - közölte az adóhatóság.

A határátlépéskor ellenőrzött montenegrói busz három sofőrje és 13 utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a járművet átnézve, a műszerfalból és a sofőrök hálófülkéjében talált matracból összesen 480 doboz különböző márkájú (Marlboro, Dunhill, Lucky Strike, Karelia, Corset, Drina) adózatlan cigarettát pakoltak ki.

Rövid idő elteltével egy koszovói autóbusz tüzetes átvizsgálásakor a pótkeréktartóban és a műszerfalban a NAV munkatársai 160 doboz (Davidoff, Lucky Strike, Marlboro) adózatlan dohányt találtak.

Nem járt szerencsével az a bolgár állampolgár sem, aki autója pótkeréktárolójában összesen 880 doboz Victory márkájú adózatlan cigarettát rejtett el.

A pénzügyőrök a megközelítőleg kétmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, emellett összesen mintegy négymillió forint bírságot szabtak ki, és mind három ügyben költségvetési csalás miatt tettek feljelentést.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.