Közélet

Örmény és francia adventet rendeznek a Vakok klubjában

Örmény és francia adventet rendeznek a Vakok klubjában

2019. december 12., csütörtök
Örmény és francia adventet rendeznek a Vakok klubjában

Karácsonyra hangolódás a Talentum Alapítvány külföldi önkénteseivel című programjára várja az érdeklődőket a Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárában működő Vakok klubja (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 69-71.).

A rendezvényen az örmény és francia adventi, karácsonyi és újévi hagyományokról tartanak előadást, s fölelevenítik a decemberi ünnepkörhöz kapcsolódó magyar népszokásokat is. A program december 13-án, pénteken 17 órakor kezdődik. A Vakok klubjával hagyományosan együttműködő Talentum Alapítvány a hazai önkéntesség népszerűsítésén és szervezésén túl rendszeresen fogad külföldi önkénteseket az Európai Szolidaritási Testület keretében. „Hozd az országod Magyarországra!” című programjának célja más népek kultúrájának megismertetése. A Vakok klubja 30 éve alakult, alulról jövő kezdeményezésként a Somogyi-könyvtár segítő támogatásával. Az eltelt évtizedek alatt tagsága cserélődött ugyan, de napjainkra is összetartó, egymást segítő jókedvű kisközösség. Összejöveteleiket héthetente tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.