Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

– Kevés csapat tud ilyen magas színvonalon kézilabdázni 60 percen keresztül Veszprémben. Van csalódottság Önben?
– Nem kell csalódottnak lennünk a vereség miatt. Az hogy kikaptunk nyilván nem jó dolog, de Veszprémbe azért nem sűrűn járnak a csapatok győzni, persze mint mindig, ma is úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk. Erre meg volt az esélyünk az egész meccsen. A legvégén még a döntetlenért támadhattunk, amivel mi elégedettek lehettünk volna, de nem sikerült gólt lőnünk. Nagyon tanulságos mérkőzés volt, ami a védekezésünket illeti mindenképpen, mert ha mi valamivel meccset tudunk nyerni, akkor az a védekezésünk. Szombaton azt éreztem, hogy középen voltunk egy kicsit puhábbak a szokottnál, ezért nem is volt meg a lehetőségünk, hogy nagyobb előnyt szerezzünk. Fej-fej mellett ment végig a két csapat, ha a Veszprém 2-3 góllal elment, akkor is gyorsan vissza tudtuk hozni magunkat. Nem volt egyszerű nap, nekem személy szerint meg főleg.

– Nehezebb volt visszajönni Veszprémbe mint gondolta?
– Azért az itt eltöltött 5 év után ellenfélként visszatérni ide, pláne Szeged mezben, nem egyszerű dolog. Úgy gondoltam, hogy egy kicsit könnyebb lesz, de nem volt az. Szerettem volna én is extázisban lenni, jól teljesíteni és félretenni, hogy hol és ki ellen játszunk, de ez nehezebb volt, mint gondoltam.

– Bár egy meccsük még hátravan ősszel, a Ferencváros ellen, lassan elkészülhet egy számadás az évad első feléről. Hogy néz ez ki?
– Elégedettek lehetünk az őszi szezonnal, pozitív szájízzel mehetünk pihenni, persze a Fradi elleni meccsünket meg kell nyernünk. Ezt kell folytatnunk, vagy még rá kell tennünk egy lapáttal.

Előző sztori

Az Anna fürdő korábbi alkalmazottja szerint nem tisztítják rendszeresen a medencéket

Következő sztori

Innovációs Oscart kapott a szegedi egyetem kutatója