Meteor

Marad a zimankó, köd és napsütés válthatja egymást

Marad a zimankó, köd és napsütés válthatja egymást

2019. december 3., kedd
Marad a zimankó, köd és napsütés válthatja egymást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka egyre nagyobb területen képződik köd, zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelynek egy része szerdán napközben is tartósan megmarad (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

A borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás, ezt követően többnyire gyenge lesz a szél, szerdán napközben mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a kezdetben derült, havas tájakon -10 alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=bZb7xAjXvNU

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.