Sport

Kupacsata: a címvédőt fogadja a Szeged-Csanád GA

Kupacsata: a címvédőt fogadja a Szeged-Csanád GA

2019. december 3., kedd
Kupacsata: a címvédőt fogadja a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a címvédő MOL Fehérvár FC-t fogadja a Magyar Kupa 8. fordulójában. Tét a legjobb 16 közé jutás. Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet a mérkőzésre!

Garantált a jó hangulat

Újabb rangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban, ezúttal egy első osztályú csapatot, a MOL-Fehérvár FC-t látja vendégül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. - Fontos lesz ez a mérkőzés, hiszen egy nagyon jó csapattal mérhetjük össze tudásunkat. Szeretnénk minél tovább versenyben maradni a Magyar Kupában – nyilatkozta a kupamérkőzést megelőzően Joao Janeiro, a szegediek vezetőedzője. Hozzátette, biztos benne, hogy ezúttal is kiváló hangulat lesz a Fórumban.

- A fehérváriak sajtótájékoztatóján az egyik játékos elmondta, hogy nagyon jó hangulatra számít a Szent Gellért Fórumban. Úgy látszik, Székesfehérvárra is eljutott a szurkolóink jó híre – fogalmazott.

A portugál szakember kiemelte, tíz nap alatt ez lesz a negyedik mérkőzése a csapatnak, ráadásul ebből kettőt idegenben játszottak. A játékoskeret több mint 40 százaléka nem áll rendelkezésre sérülés vagy betegség miatt. Ezzel együtt úgy véli, hogy nem lesz könnyű dolga a címvédőnek, mert minden játékosa a maximumot nyújtja majd.

A szegedi sportolók körében is igen népszerű a labdarúgócsapat, amióta Szegedre költöztek, rendszeresen ott szurkolnak a lelátón más sportág képviselői is. A MOL Fehérvár ellen a világbajnok kajakozó Birkás Balázs, a PC Trade Szeged női kézilabdázói és Bánhidi Bence is a helyszínen szurkol majd a szegedi csapatnak. A MOL-Pick Szeged válogatott beállósa már szinte hazajár a stadionba.

- Rendszeresen ott ül a Szent Gellért Fórum lelátóján, ennyire magával ragadta a stadion hangulata? - Valóban nagyon jó a hangulat a stadionban, nem csak a pályán, a lelátón is jó ezt átélni és érezni. A focit szeretem, győriként rendszeresen ott voltam az ETO meccsein a szurkolók között. Itt Szegeden a hangulat mellett a csapat játéka is tetszik, szemre is tetszetős az ahogy fociznak. - Ha jól tudom, akkor a kézilabda előtt a labdarúgással is próbálkozott. - Igen, Győrben, a DAC csapatában játszottam az utánpótlásban 13 éves koromig, védő voltam. Utána jött a kézilabda, így az lett a fő sportág, a foci pedig megmaradt kikapcsolódásnak. - Mi az ami tetszik a szegedi csapat játékában? - Játékos focit játszanak és ez a taktika közönségvonzó. Látszik, hogy a játékosok és az edzői stáb között összhang van, ezt mint sportoló tudom, hogy milyen komoly szerepet játszik a sikerekben. Sokáig játszott a csapat a Gyulán és olvastam, hogy mekkora motiváció volt a hazaköltözés, ami látszik is a játékukon. Biztos vagyok benne, hogy évről-évre erősebbek lesznek. - A MOL Fehérvár ellen is lelátón szurkol majd? - Ha nem játszunk meccset vagy nem edzünk, akkor ott vagyok a lelátón, így holnap is megyek. Amikor sorsolták ezt a fordulót, reméltem, hogy olyan csapat érkezik Szegedre, ami egy igazi erőpróba lesz a srácoknak és egyben egy igazi ünnep is, ami lezárja ezt a félévet. Nem tartom teljesen esélytelennek a csapatot, egy olyan játékkal, mint amit az MTK ellen mutattak és egy kis szerencsével a továbbjutás is összejöhet.

https://www.youtube.com/watch?v=qGhQIC1jwSo&feature=youtu.be

Visszatért a sikeredző

Múlt héten edzőváltáson esett át az NB I bajnoki címére pályázó MOL Fehérvár FC. A koronázó város csapatát egy évvel ezelőtt az Európa-ligába vezető Marko Nikolicsot az a Joan Carillo váltotta a kispadon, akivel a fehérváriak 2015-ben bajnoki címet nyertek. A korábbi sikeredző győztes mérkőzésen mutatkozott be régi-új csapata élén, szombaton 3-1-re nyert Diósgyőrben a Vidi. Carillo a Szeged elleni mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az ehhez hasonló kupameccsek gyakran komplikáltak, ugyanakkor megfelelően felkészültek soron következő ellenfelükből. - Ismerjük a szegedi csapatot, kielemeztük a játékukat a felvételeken. Több játékosuk is rendelkezik jelentős NB I-es tapasztalattal, például Mohl Dávid, Aleksandr Jovanovics, vagy Andorka Péter, igaz, azt természetesen jelenleg nem tudhatjuk, hogy például ők szerepet kapnak-e –

nyilatkozta a klub honlapjának

a spanyol tréner. Hozzátette, a Szeged egy szervezett csapat, amely főleg a középpálya közepén stabil. - Nem szabad őrült módjára nekiesnünk a Szegednek, de természetesen nyerni szeretnék, tovább akarunk jutni – szögezte le. A mérkőzést kedden, 20 órakor rendezik a Szent Gellért Fórumban.

Nyereményjáték! Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC labdarúgó Magyar Kupa mérkőzésre! Ossza meg ezt a cikket Facebookon, és a mi bejegyzésünk alá kommentelje, hogy megosztotta. A megosztók között sorsoljuk ki a tiketteket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.