Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kupacsata: a címvédőt fogadja a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a címvédő MOL Fehérvár FC-t fogadja a Magyar Kupa 8. fordulójában. Tét a legjobb 16 közé jutás. Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet a mérkőzésre!

Garantált a jó hangulat

Újabb rangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban, ezúttal egy első osztályú csapatot, a MOL-Fehérvár FC-t látja vendégül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

– Fontos lesz ez a mérkőzés, hiszen egy nagyon jó csapattal mérhetjük össze tudásunkat. Szeretnénk minél tovább versenyben maradni a Magyar Kupában – nyilatkozta a kupamérkőzést megelőzően Joao Janeiro, a szegediek vezetőedzője. Hozzátette, biztos benne, hogy ezúttal is kiváló hangulat lesz a Fórumban.

– A fehérváriak sajtótájékoztatóján az egyik játékos elmondta, hogy nagyon jó hangulatra számít a Szent Gellért Fórumban. Úgy látszik, Székesfehérvárra is eljutott a szurkolóink jó híre – fogalmazott.

A portugál szakember kiemelte, tíz nap alatt ez lesz a negyedik mérkőzése a csapatnak, ráadásul ebből kettőt idegenben játszottak. A játékoskeret több mint 40 százaléka nem áll rendelkezésre sérülés vagy betegség miatt. Ezzel együtt úgy véli, hogy nem lesz könnyű dolga a címvédőnek, mert minden játékosa a maximumot nyújtja majd.

Sportolók a lelátón
A szegedi sportolók körében is igen népszerű a labdarúgócsapat, amióta Szegedre költöztek, rendszeresen ott szurkolnak a lelátón más sportág képviselői is. A MOL Fehérvár ellen a világbajnok kajakozó Birkás Balázs, a PC Trade Szeged női kézilabdázói és Bánhidi Bence is a helyszínen szurkol majd a szegedi csapatnak. A MOL-Pick Szeged válogatott beállósa már szinte hazajár a stadionba.

– Rendszeresen ott ül a Szent Gellért Fórum lelátóján, ennyire magával ragadta a stadion hangulata?
– Valóban nagyon jó a hangulat a stadionban, nem csak a pályán, a lelátón is jó ezt átélni és érezni. A focit szeretem, győriként rendszeresen ott voltam az ETO meccsein a szurkolók között. Itt Szegeden a hangulat mellett a csapat játéka is tetszik, szemre is tetszetős az ahogy fociznak.
– Ha jól tudom, akkor a kézilabda előtt a labdarúgással is próbálkozott.
– Igen, Győrben, a DAC csapatában játszottam az utánpótlásban 13 éves koromig, védő voltam. Utána jött a kézilabda, így az lett a fő sportág, a foci pedig megmaradt kikapcsolódásnak.
– Mi az ami tetszik a szegedi csapat játékában?
– Játékos focit játszanak és ez a taktika közönségvonzó. Látszik, hogy a játékosok és az edzői stáb között összhang van, ezt mint sportoló tudom, hogy milyen komoly szerepet játszik a sikerekben. Sokáig játszott a csapat a Gyulán és olvastam, hogy mekkora motiváció volt a hazaköltözés, ami látszik is a játékukon. Biztos vagyok benne, hogy évről-évre erősebbek lesznek.
– A MOL Fehérvár ellen is lelátón szurkol majd?
– Ha nem játszunk meccset vagy nem edzünk, akkor ott vagyok a lelátón, így holnap is megyek. Amikor sorsolták ezt a fordulót, reméltem, hogy olyan csapat érkezik Szegedre, ami egy igazi erőpróba lesz a srácoknak és egyben egy igazi ünnep is, ami lezárja ezt a félévet. Nem tartom teljesen esélytelennek a csapatot, egy olyan játékkal, mint amit az MTK ellen mutattak és egy kis szerencsével a továbbjutás is összejöhet.

Visszatért a sikeredző

Múlt héten edzőváltáson esett át az NB I bajnoki címére pályázó MOL Fehérvár FC. A koronázó város csapatát egy évvel ezelőtt az Európa-ligába vezető Marko Nikolicsot az a Joan Carillo váltotta a kispadon, akivel a fehérváriak 2015-ben bajnoki címet nyertek. A korábbi sikeredző győztes mérkőzésen mutatkozott be régi-új csapata élén, szombaton 3-1-re nyert Diósgyőrben a Vidi.

Carillo a Szeged elleni mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az ehhez hasonló kupameccsek gyakran komplikáltak, ugyanakkor megfelelően felkészültek soron következő ellenfelükből.

– Ismerjük a szegedi csapatot, kielemeztük a játékukat a felvételeken. Több játékosuk is rendelkezik jelentős NB I-es tapasztalattal, például Mohl Dávid, Aleksandr Jovanovics, vagy Andorka Péter, igaz, azt természetesen jelenleg nem tudhatjuk, hogy például ők szerepet kapnak-e – nyilatkozta a klub honlapjának a spanyol tréner. Hozzátette, a Szeged egy szervezett csapat, amely főleg a középpálya közepén stabil.

– Nem szabad őrült módjára nekiesnünk a Szegednek, de természetesen nyerni szeretnék, tovább akarunk jutni – szögezte le.

A mérkőzést kedden, 20 órakor rendezik a Szent Gellért Fórumban.

Nyereményjáték!

Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC labdarúgó Magyar Kupa mérkőzésre! Ossza meg ezt a cikket Facebookon, és a mi bejegyzésünk alá kommentelje, hogy megosztotta.  A megosztók között sorsoljuk ki a tiketteket!

Tovább olvasom

Sport

Javítana a Szekszárd ellen az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A vasutasok vasárnap a Szekszárdot látják vendégül Mórahalmon.

Tovább olvasom

Sport

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy távozó, Jorge Maqueda és egy érkező, Borut Mackovsek a MOL-Pick Szeged mérlege az idei átigazolási szezonban. Mindkettő helyet kapott az európai szövetség (EHF) által összeállított Top 10-es átigazolási listán. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál