Jön a szezon első Veszprém–Szeged rangadója

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megszokottól eltérően nem az őszi szezon közepén, hanem annak végén találkozik a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém. A bajnokság első csúcsrangadóját Veszprémben játsszák, szombaton, ráadásul meglehetősen szokatlan időpontban, este fél 8-tól.

A meccs ahol soha nem számított a helyezés, vagy az éppen aktuális forma. Várhatóan szombaton sem lesz másképp, a szezon első Veszprém–Szeged összecsapásán.

Hibátlan bajnokság

Tavalyelőtt a Szeged, tavaly a Veszprém volt hullámvölgyben ősszel, mindkét csapat nem várt pontokat veszített a bajnokságban. Most viszont makulátlan mérleggel készülnek az összecsapásra, ráadásul az eddig lejátszott bajnokikon igazán szoros meccset egyikük sem játszott.

Jobb szegedi BL-szezon

A Bajnokok Ligájában mindkét csapat a második helyen várja a tavaszi folytatást. Ha rajt előtti jóslatokat vesszük alapul, akkor ez a szegedi részről a nagyobb bravúr, mivel papíron erősebbnek tartották az A csoportot. A MOL-Pick Szeged a PSG elleni idegenbeli vereség és a Flensburg elleni haza döntetlen mellett minden meccsét megnyerte, ráadásul az utolsó 8 fordulóban nem kapott ki, ami új klubrekord – összesen 17 pontot gyűjtöttek. A Telekom Veszprém hazai pályán vereséget szenvedett a Kieltől, majd némi meglepetésre a Montpellier is legyőzte Franciaországban és a Kielcéből is pont nélkül jött haza. A három vereség mellett minden meccsét magabiztosan hozta és 14 pontot szerzett.

A BL-ben kimagasló teljesítményt nyújt eddig a Szeged (Fotó: Kovács Ferenc)

Érzékeny veszteségek

Mindkét csapat érzékeny veszteségeket könyvelhetett el ősszel. Veszprémben az irányító poszton Lékai Máté és Kentin Mahe sérülése okoz hosszabb ideje fejtörést a szakmai stábnak, David Davis vezetőedző gondjait tovább szaporítja, hogy Kent Robin Tönnesen Achilles-ín-szakadással szintén harcképtelenné vált a múlt héten. Szegeden Alen Blazevics az első bajnokin megsérült, porckorongsérv-műtétje után egyre többet edz, de még nem bevethető, mint ahogy Stefán Sigurmannsson lábsérülése is lassabban javul a vártnál, ő sem lehet ott a pályán szombaton. Bodó Richárd vállsérülése a Celje elleni meccsen kiújult, nem is játszott a Zágráb elleni utolsó BL-meccsen, azonban az átlövő játékára van esély Veszprémben.

Tönessenre (15) nem számíthat David Davis (Fotó: Kovács Ferenc)

Nüanszok dönthetnek

Az utóbbi időben apró különbségek döntöttek a két csapat párharcában. A mai kézilabdának alapja a remek kapusteljesítmény, ami – ha a szezon eddig meccseit nézzük – mindkét oldalon adott. Védekezésben a Szeged kiegyensúlyozott és stabil játékot mutatott, a Veszprémnek viszont akadtak lyukas meccsei, például a Kiel ellen 37 gólt kaptak. Támadásban nagy kérdés, hogy az egyetlen egészséges veszprémi irányító, Petar Nenadics milyen napot fog ki és mennyire tudják a játékát olvasni a szegediek. A Pickben az ősz gólzsákja, Bogdan Radivojevics és Bánhidi Bence játéka lehet kulcskérdés.

Újabb különleges meccsre készül Mikler Roland

Mikler Roland különös helyzetben van. Tavaly még Veszprémben védett, ahol a közönség egyik kedvence volt. Öt év után viszont újra szegediként készülhet a rangadóra, Szegeden is újra visszalopta magát a szurkolók szívébe.

– Különleges érzés lesz visszatérni Veszprémbe, de ez így volt akkor is, amikor Szegedre jöttem ellenfélként. Felkészülés eleje óta várom a meccset és izgatott vagyok, de ez addig tart, amíg el nem kezdődik a rangadó. Onnantól csak a feladatomra koncentrálok. Ez már csak azért is így van, mert a meccsen döntő lehet egy extra kapusteljesítmény. Emellett védekezésben is a legjobbunkat kell hoznunk a győzelemért, támadásban pedig nem elég kialakítani a helyzeteket, eljutni a ziccerig, precízen, pontosan és jó lövőszázalékkal kell a befejezésnél is. A hazai pálya a Veszprém mellett szól, de abban bízom, hogy egy jó csata dönt majd a pontokról és mi nyerjük majd a rangadót – összegezte a meccs előtti várakozásokat a MOL-Pick Szeged kapusa.

Előző sztori

Korom izzott egy fábiánsebestyéni ház kéményében

Következő sztori

Könyvkarácsonyfát állítottak a Somogyi-könyvtárban