Egyetem

Ezer határon túli diákot ért el az SZTE beiskolázási körútja

Ezer határon túli diákot ért el az SZTE beiskolázási körútja

2019. december 15., vasárnap
Ezer határon túli diákot ért el az SZTE beiskolázási körútja

December közepén, Aradon zárult az SZTE NKI Közkapcsolati Iroda határon túli beiskolázási roadshow-ja. Mintegy ezer határon túli középiskolás diák ismerkedett meg a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálatával és a továbbtanulás előtt állóknak nyújtott egyedi szolgáltatásokkal.

Temesvárra, Óbecsére és új helyszínként Aradra is ellátogatott az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Közkapcsolati Irodájának beiskolázási körútja, így november vége és december közepe között mintegy ezer határon túli diákhoz jutott el a Szegedi Tudományegyetem. A határon túli fiatalok megismerkedtek a szegedi egyetem karaival és képzési kínálatával, tájékoztatást kaptak a hallgatói szolgáltatásokról, ösztöndíj-lehetőségekről. Mindent megtudhattak a középiskolásoknak szóló SZTE Start programról és az SZTE Junior Akadémia nyújtotta lehetőségekről. A kihelyezett nyílt napok mellett több száz határon túli fiatal látogatott el szervezett csoportokban busszal a november végi nyílt napra. Így például Nagybecskerekről és Újvidékről is érkeztek diákok Szegedre. A továbbtanulás előtt állókat 2020. február 8-án ismét nyílt napra várja a Szegedi Tudományegyetem.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.