/

Egyre több a panasz a kéménysepréssel kapcsolatban a megyében is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi időben megszaporodtak a panaszok a kéménysepréssel kapcsolatban, ezért a katasztrófavédelmi igazgatóság fontosnak tartja, hogy tájékoztassa erről a szolgáltatásról az egyéni vállalkozókat, gazdálkodó szervezeteket és a lakosságot.

A kéményseprő-ipari szolgáltatás szabályozásával a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény és jelenlegi szabályozás alapján a társasházak, szövetkezeti házak kéményeinek ellenőrzése minden esetben a Katasztrófavédelem Kéményseprő Csoportjának feladata.

Annak a vállalkozásnak, amelyek székhelye, telephelye nem társasházba, szövetkezeti házba van bejelentve, a kéményseprő-ipari szolgáltatótól kell megrendelnie a kéményellenőrzést.

A jelenlegi kéményseprő-ipari szolgáltatók és elérhetőségük Csongrád megyében:

  • Csomifüst Plusz Kft.

6725 Szeged, Nemes Takács u. 36.; 0620/999-5114; www.fustfarago.webnode.hu

  • Szegedi Kéményseprőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.; 0662/485-077;    www.kemenytisztitas.hu

A szolgáltatók listája változhat, az aktuális lista a Katasztrófavédelem honlapján is megtalálható.

(https://www.katasztrofavedelem.hu/177/kemenyseproipari-tevekenyseget-ellatok-orszagos-nyilvantartasa)

A szolgáltatás szabadáras, ezért érdemes azt körültekintően megrendelni!

A megrendelés történhet e-mailben, telefonon és személyesen is. Ha a szolgáltató személyesen, előzetes egyeztetés nélkül keresi fel Önöket, nem kötelező megrendelni az ellenőrzést! A szolgáltatót nem a Katasztrófavédelem küldi és nem is végzi el később sem a munkát helyette! A kémények ellenőrzését, tisztítását a kiállított Tanúsítványon csak akkor igazolják le, ha a munkát el is végezték!  A kémények ellenőrzését gázkészülék esetén kétévente, szilárd tüzelésű készülékek esetén évente kell megrendelni!

A megtévesztések és a későbbi félreértések elkerülése miatt érdemes megkérni a megjelent kéményseprőt, hogy igazolja magát! Amennyiben ezt nem teljesíti, ne engedjék be az ingatlanba!

(Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Előző sztori

Már 100 ezer család vette igénybe a családvédelmi akcióterv támogatásait

Következő sztori

Telt házra számítanak a szegedi szállodák szilveszterkor

Legutóbbi hasonló cikkek