Közélet

Böjte atya tartott előadást a megyei rendőr-főkapitányságon

Böjte atya tartott előadást a megyei rendőr-főkapitányságon

2019. december 10., kedd
Böjte atya tartott előadást a megyei rendőr-főkapitányságon

Immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az adventi ökumenikus „Lelki Napnak” - tájékoztatott a szervezet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az együttműködő egyházak részvételével rendezte meg nemrég az ökumenikus „Lelki Napot”, hogy az állomány tagjai karácsony közeledtével méltóképpen hangolódhassanak az ünnepre. Az eseményen személyesen jelen volt a Szeged-Csanádi Egyházmegye képviseletében Kondé Lajos atya, Juhász Andrása Csongrádi Református Egyházmegye esperese, Cserháti Sándora Szegedi Evangélikus Gyülekezet lelkésze, Balogh Barnabása Szegedi Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Kendrusz Attila, a Szegedi Zsidó Hitközség rabbijelöltje, a görögkatolikus egyház parókusa Szaplonczay Miklós, valamint Böjte Csaba ofm ferences szerzetes.

A rendezvényen Dakos József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Juhász András református esperesmondott megnyitó beszédet. Böjte Csaba atya pedig a harcos szentekről, a tevékeny szeretetről és arról tartott előadást, hogyan válhatunk ajándékká egymás számára az adventi várakozásban.

A rendezvényen a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, munkájának elismeréseként jutalomban részesítette Fazekas Lajos r. főtörzsőrmestert, a Szentesi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, illetve dr. Dékány Henrietta Tünde r. főtörzsőrmestert, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóját. A „Lelki Napon” az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak ünnepi koncertet, majd dr. Tuczakov Szilvána c. r. alezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője mondott verset. A rendezvényt közös ima zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.