Hírzóna

Tizenhárom migránst fogtak Csongrád megyében

Tizenhárom migránst fogtak Csongrád megyében

2019. november 5., kedd
Tizenhárom migránst fogtak Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 4-én 17 óra 20 perckor egy északmacedón honosságú kamion rakterében három határsértőt találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Pár óra múlva Röszke külterületén kettő, míg Tiszasziget közelében további három határsértőt tartóztattak fel a járőrök. Az egyenruhások ezt követően a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy bolgár honosságú tehergépjárműben három, majd egy észak-macedón kamionban újabb két migránst találtak megbújva. Ellenőrzésük során a férfiak közül egy marokkói, egy török, kettő palesztin, míg kilenc afgán állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.