Szeméthegyek tornyosulnak a belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mérey és a Tábor utca sarkánál hegyekben áll a szemét a szelektív hulladékgyűjtő konténereknél. Két utcával arrébb, a Jósika és a Hajnóczy utca sarkára továbbra is előszeretettel visszajárnak az illegális szemétlerakók.

Nesze neked, szelektív hulladékgyűjtés

A belvárosban, a Mérey és a Tábor utca sarkán lévő szelektív hulladékgyűjtő kukák között több zsáknyi háztartási hulladék hevert vasárnap délelőtt. A belváros ezen pontjáról korábban még nem kaptunk olvasói fotókat, azonban nem új keletű dolog, hogy egyesek sajátosan értelmezik a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát: nyáron beszámoltunk róla, hogy Újszegeden a Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen hordanak kommunális hulladékot az illegális szemétlerakók.

Jósika utca, az illegális szemétlerakók Mekkája

Többször is cikkeztünk már arról, hogy a Jósika és a Hajnóczy utca sarkánál található parkolóautomatához ismeretlenek folyamatosan hordják a szemetet. Úgy tűnik, ez a rossz szokásuk megfékezhetetlen hagyománnyá vált.

– Pénteken délután késztettem ezt a fotót, de igazából bármikor csinálhattam volna, hiszen rengetegszer nyújt hasonló látványt az utca – jegyezte meg neve elhallgatását kérő olvasónk, aki az alábbi fotót mellékelte.

Korábban megírtuk, hogy az SZKHT tájékoztatása szerint aki a mindenkori hatályos jogszabályi előírásoknak nem megfelelően helyezi el a hulladékot, az bírságra és hatósági eljárásra számíthat.

Előző sztori

Újabb nyolc határsértőt tartóztattak fel a megyében

Következő sztori

Csak Ceglédig jár a Napfény IC