Hírzóna

Rendszeresen bántalmazta élettársát és anyósát egy szegedi férfi

Rendszeresen bántalmazta élettársát és anyósát egy szegedi férfi

2019. november 13., szerda
Rendszeresen bántalmazta élettársát és anyósát egy szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki 2016 óta ittas állapotban rendszeresen bántalmazta az élettársát és annak velük együtt lakó édesanyját - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott évek óta heti szinten agresszívan lépett fel, szidalmazta élettársa édesanyját, amelynek során a lakás berendezési tárgyait törte szét, a szekrénysorba kést vágott és tettleg is bántalmazta őt. Egy közös italozást követően tavaly februárban ismét szóváltás alakult ki közöttük, amikor a vádlott az élettársa édesanyját az ágyról lerántotta, jobb oldalát taposni kezdte, ököllel fejen többször megütötte. Az eszméletét vesztett sértettet a fürdőszobába húzta, vízzel lelocsolta, majd tovább italozott.

Másnap a sértett nem múló fájdalmai miatt kórházba került, ahol többszörös bordatörés és egyéb súlyos sérülések miatt gyógykezelték. A cselekmény miatt a vádlottal szemben nyomozás indult, házi őrizetét rendelték el egy másik lakásban, majd miután ez megszűnt, visszaköltözött élettársához. Az együttélések alatt a veszekedések és a tettlegességek mindennapossá váltak a vádlott és az élettársa édesanyja között.

A vádlott 2018. november 3.-án alkoholt fogyasztott, majd minden előzmény nélkül élettársát a hajánál fogva a földre rántotta és egy kést szorított a nyakához azt ordítva, hogy megöli. Egy a lakásban levő ismerős kicsavarta a vádlott kezéből a kést, azonban a vádlott visszament a konyhába és egy újabb késsel visszatérve a sértett felé indult azt kiabálva, hogy megöli őt. Az ismerős ekkor ismételten közéjük állt, ezt a kést is kicsavarta a vádlott kezéből. A vádlott azonban harmadszor is visszament a konyhába és egy újabb késsel ismételten élettársa felé indult, amelyet megint kicsavartak a kezéből. A vádirat szerint a sértett életét csak az ismerős többszörös közbelépése mentette meg.

A vádlottal szemben újabb nyomozás indult emiatt, amelyben távoltartást rendeltek el közte és a sértettek között, azonban ezt megszegve vádlott 3 hét múlva felkereste élettársa édesanyját és egy asztallappal több alkalommal fejbe ütötte. Az időskorú, megromlott egészségi állapotú, két bottal járó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, ami miatt a közvetett életveszélyes állapotban levő nőn koponyaműtétet kellett végrehajtani.

A főügyészség a vádlottat kapcsolati erőszak bűntettével, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, továbbá emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.