Egyetem

Rendhagyó órát tart a Muzsikás együttes Szegeden

Rendhagyó órát tart a Muzsikás együttes Szegeden

2019. november 28., csütörtök
Rendhagyó órát tart a Muzsikás együttes Szegeden

A Muzsikás együttes 2004 óta tart ingyenes, rendhagyó énekórákat az iskolákban. Kezdetben csak a fővárosi intézményekbe jártak, ám amióta a MOL vállalatcsoport is támogatja akciójukat, azóta országossá bővítették a programsorozatot.

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola egy évvel ezelőtt jelentkezett a zenekar honlapján, november 29-én láthatja vendégül a Muzsikás együttest. „A program úgy indult, hogy a világ számos országába elvittük már a magyar népzenét, és arra gondoltunk, hogy itthon is nagyobb hangsúlyt fektetünk a népzene megismertetésére. A magyar gyerekeknek lenne erre a legnagyobb szükségük, ezért kezdtünk egy ingyenes koncertsorozatba az iskolákban” – beszélt a kezdetekről Sipos Mihály, a Muzsikás alapító tagja, első hegedűse. Elmondta, hogy ezen alkalmakkor az iskolások megismerkednek olyan hangszerekkel, amiket nem láthatnak minden nap. Emellett a korosztályuknak megfelelően mesélnek is nekik a népzenéről. A Muzsikás együttes november 29-én 9 óra 20 perctől, két turnusban, a középiskolásoknak az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola dísztermében, 11 órától, ugyancsak két turnusban, az általános iskolásoknak tart rendhagyó énekórát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.