Közélet

Nyomáscsökkenésre és zavaros vízre figyelmeztet a Szegedi Vízmű Zrt.

Nyomáscsökkenésre és zavaros vízre figyelmeztet a Szegedi Vízmű Zrt.

2019. november 5., kedd
Nyomáscsökkenésre és zavaros vízre figyelmeztet a Szegedi Vízmű Zrt.

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatását végzi november 5-én és 6-án éjszaka az 1000 milliméter átmérőjű ivóvíz távvezetéken, így nyomáscsökkenésre és arra kell számítani, hogy a víz zavarossá, sárgás színűvé válhat.

Az Algyő vízellátását elsődlegesen biztosító 1000 mm átmérőjű vízvezetéken az Algyő felett található Északi Vízmű telepről „érkezik” az ivóvíz Algyőre és Szegedre, így elsősorban Algyőt és Szeged egy részét (északi, északkeleti rész: Baktó, Baktói kiskertek, Petőfitelep, Tápé, Tarján, Makkosháza és Fodorkert) érintik az éjszaka tervezett munkák - tájékoztatott

a Szegedi Vízmű Zrt

. A mosatás során (22:00 és 6:00 óra között) átmeneti nyomáscsökkenés és vízhiány következhet be, valamint a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet. A víz – ülepítés után – fogyasztásra alkalmas, azonban javasolja a vízmű, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet a lakosok. "Kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak" - tette hozzá a vízmű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.