Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Hozta a kötelezőt a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 32-25-re legyőzte a norvég bajnok Elverum Handballt a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában.


VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör 7. forduló
MOL-Pick Szeged – Elverum Handball 32-25 (15-13)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Zigmars, Renars (lettek).
MOL-Pick Szeged: 
Alilovic 1 – Maqueda 3, Kallman 2, Canellas 3, Radivojevics 3, Bánhidi 4, Zsitnyikov 5. Csere: Stepancsics 2, Sigurmannsson 1, Henigman, Gaber 2, Sostaric 3, Kasparek 1, Bombac 1. Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Elverum: 
Fries – Sandell 1, Fredriksen, Solstad 3, Gudjonsson 2, Blonz 8, Henneberg 2. Csere: Imsgard (kapus) – Linderud 3, Boysen, Westby 3, Grondahl 2, Orsted, Burud, Langaas 2, Elverhoy 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres:
2/2 ill. 2/1.
Kiállítás: 
12 perc ill. 10 perc.

Bánhidi Bence értékelése:

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Alilovic parádés védését követően egyből indította Sostaricot, aki viszont nem tudta eldobni a kapus lába alatt a labdát. Linderud két gólt szerez egymás után, így végül 32-25-re nyer a MOL-Pick Szeged.

58. perc: Linderud ziccerből megszerezte első gólját, igaz Alilovic ebbe is belekapott. Zsitnyikov és Sostaric kínai figuráját követően tombol a csarnok. Kasparek is megszerezte első találatát. Langaas góljával zárkózik az Elverum. Bombac háttal a kapunak próbálta bevenni azt, nem tudott túljárni Imsgard eszén. 32-23.

56. perc: Rosta Miklós először lépett pályára, egyből begyűjtött egy kétperces kiállítást. Grondahl hiába kapott remek bejátszást, középről fölé pattintotta a játékszert. Sigurmannsson ziccerben hidegvérű megoldást választott. Közte tíz, a szegedi közönség rá is számolt a norvég együttesre, de közben Grondahl révén ismét kilenc gól a differencia. 30-21.

54. perc: Elverhoy nagy lendülettel érkezett és megszerezte első gólját a meccsen. Bombac gólt szerzett, de időközben Pastor már letette a T-betűt az asztalra, így érvénytelen a találat. Az időkérést követően Zsitnyikov átlövésével visszaállt a kilencgólos különbség. 29-20.

52. perc: Henneberg megkapta második kétperces kiállítását is. Bánhidi beállóból fölé dobta a labdát. A túloldalon Henigman arcon vágta az egyik norvégot, ezért kiküldték a játékvezetők, ráadásul neki ez volt a harmadik kétperces büntetése, így számára befejeződött a találkozó. Sandell átlövése jócskán a kapu fölé szállt. Sostaric a jobboldalról nem hibázott. 28-19.

50. perc: Blonz megverte egy az egyben Bombacot, majd betalált. Ez volt a nyolcadik gólja, ezzel ő a legeredményesebb játékosa az Elverumnak. Bánhidi beállóból gólt szerez, majd Gaber is betalál, ezzel már nyolcgólos a különbség. 27-19.

48. perc: Gaber beállóból megszerezte első gólját a meccsen. A vendégek időkéréssel próbálták rendezni soraikat. Sigurmannsson arcon csapta Sandellt, ezért kétperces kiállításban részesült. Blonz hétméteresét fölé tolta Alilovic. 25-18.

46. perc: Zsitnyikov teljesen tisztán kapta meg a labdát a baloldalon, élt is kínálkozó lehetőséggel. Solstad beállóból eredményes. Bánhidi nagyot küzdött beállóban, majd kipasszolta baloldalra Bombacnak, aki bevágta. Ráadásul Bánhidivel szemben szabálytalankodtak a a norvégok, így kétpercet kapott Burud.  24-18.

44 .perc: Henigman túl keményen védekezett, kétpercet kapott. Sostaric megszerezte a labdát, majd ziccerbe hozta Kallmant, aki a jobb kapufát találta el. Blonz kihasználta, hogy kapus nélkül támadt a szegedi csapat. 22-17.

42. perc: Sandell bejátszását lefülelték a védők, Stepancsics előtt a Vörös-tengerhez hasonlóan szétnyílt a fal, egy átlövéssel ki is használta ezt. Grondahl próbálkozását védte Alilovic, Blonz ziccerénél viszont már tehetetlen volt. Sostaric a túloldalon megszerezte első gólját a meccsen. 22-16.

40. perc: Jót tett a kapuscsere a vendégeknek: Stepancsics középről leadott lövését Imsgard kifogta. A kipattanóért nagy csatát vívott Bánhidi, Henneberggel, a norvégot kiküldték két percre. Az akció végén Bánhidi gólra váltotta az emberelőnyt, 20-15, ez eddig a legnagyobb különbség a mérkőzésen, nem csoda, hogy az Elverum edzője időt kért. 20-15.

38. perc: Kapus nélkül támadt az Elverum, Sandell eladta, Alilovic pedig bedobta az üres kapuba. A szegediek kapusa hátul is remekel: ezúttal Gudjonsson kísérletét hárította. Canellas viszonylag tisztán lőhetett középről, de védte a kapus. A másik oldalon Alilovic a tizedik védését produkálta a találkozón. 19-15.

36. perc: Henigman kétpercet kapott, majd Grondahl is, miután szabálytalanul zárta ki a menteni igyekvő Gabert. A szegediek második hétméteresét is bevágta Radivojevics. 18-15.

34. perc: Bánhidi erős próbálkozásába csak belekapott a hálóőr, de így is bement, Grondahl első góljával zárkózott a norvég csapat, Zsitnyikov magasba emelkedett és kilőtte a hosszú alsót. 17-15.

32. perc: Stepancsics átlövését lábbal védte a csereként beállt Imsgard, Bombac lövésénél a keresztléc kisegítette a vendégeket. Gudjunsson egy látványos cunderral felhozta egy gólra az Elverumot. 15-14.

 

A szünetben: 15-13

30. perc: Az időkérést követően Bánhidi Bence beállóból, nyakatekert mozdulattal betalált. A norvégok még támadhattak, Fredriksen viszont eladta a labdát. Az első félidő utolsó gólját Stepancsics szerezte átlövésből, így 15-13-mal fordulhatnak a csapatok.

29. perc: Westby egy gyors indítást követően ziccerbe került és élt is a kínálkozó lehetőséggel. Ismét egyenlő az állás, Pastor időt kért. 13-13.

28. perc: Bombac beállt, azonnal helyzetbe is került, Fries azonban résen volt. A túloldalon Westby ezúttal a baloldalról Alilovic mellett bekanyarította a labdát a kapuba. Stepancsicsnak remekül teremtett helyet Bánhidi, a horvát légiós lövése a kapufán csattant. Fredriksen bejátszását Langass gólra váltotta beállóból. 13-12.

26. perc: Henneberg a levegőben úszva elkapott egy labdát, amit aztán a kapuba vágott középről. Canellas átlövése fölé ment. Westby ziccerét Alilovic bravúrral védte. 13-11.

24. perc: Egy végletekig kijátszott norvég akció végén Westby bevette a szegedi kaput. Maqueda talpról ismét beköszönt. 13-10.

22. perc: Kallmann középről továbbnövelte a szegedi előnyt. Henneberg átlövése jócskán fölé szállt, nem úgy mint a túloldalon Canellas kísérlete, ami a hálóban kötött ki. 12-9.

20. perc: Alilovic újabb parádés védését követően egy gyors ellentámadás végén Radivojevics ismét előnyhöz juttatta a MOL-Picket. Solstad beállóból próbált túljárni Alilovic eszén, nem járt sikerrel. Westby baloldalról betört, majd fölé lőtt. 10-9.

18. perc: Cenallas azonnal kihasználta az emberelőnyt egy átlövéssel. Kapus nélkül támadt az Elverum, Fredriksen remekül tört be a jobboldalon, Alilovic viszont kivédte a próbálkozást. A szegediek nem tudták tovább növelni előnyüket, Henneberg révén kiegyenlített  az Elverum, majd a norvégok mestere időt kért. 9-9.

16. perc: Maqueda góljával kiegyenlített a MOL-Pick Szeged, Frederiksen álompasszát Solstad beállóból gólra váltotta. Blonz közben kétpercet kapott.  8-8.

14. perc: Blonz hétméteresből megszerezte ötödik gólját a mérkőzésen. Maqueda próbálkozott közelről, Fries lábbal hárított. Canellas ezúttal Zsitnyikovot szolgálta ki egy remek labdával, az orosz légiós bevágta a baloldalról. 7-8.

12. perc: Zsitnyikov eladta a labdát, így ziccerben mehettek a norvégok, Blonz élt is a lehetőséggel. Canellas passza után Radivojevics beköszönt a jobbszélről. 6-7.

10. perc: Maqueda játszotta ki jobboldalra, ahonnan Radivojevics próbálkozott, de a kapus védett. Maradt a labda a Szegednél, Canellas pedig átlövésből kiegyenlített. Sandell kísérletét kifogta Alilovic, Blonz próbálkozását azonban már nem tudta, így ismét az Elverumnál az előny. 5-6.

8. perc: Gudjonsson teljesen üresen kapta a labdát a jobbszélen, nem is hibázott. Maqueda a kapus lábai közt talált a kapuba a jobboldalról. 4-5.

6. perc: Sandell átlövését magabiztosan megfogta Alilovic, Bánhidi kétperces kiállításban részesült. Blonz baloldalról betörve cunderből ismét vezetéshez juttatta a norvégokat. A túloldalon Zsitnyikov próbálkozása a kapu mellé szállt. 3-4.

4. perc:  Lukas Sandell sistergős lökete a kapufán csattant, a kipattanó a norvégoké lett, Blonz baloldali próbálkozását Alilovic bravúrral védte, Sandell újabb próbálkozásánál azonban már tehetetlen volt. A túloldalon Zsitnyikov kiegyenlített, majd Soltsand majd Kallmann góljaival 3-3-ra módosult az eredmény.

2. perc: Az első támadást a norvégok vezethették, Magnus mellé pattintotta a labdát. A szegedi akció hamar elhalt, a túloldalon Blonz ziccerből megszerezte a találkozó első gólját. Bánhidi harcolt ki egy hétméterest, melyet Radivojevics magabiztosan értékesített. 1-1.

 

16:55: Érkeznek a csapatok a pályára: a vendégek tiszta fehérben, míg a hazaiak a szokásos sötétkék mezükben játszanak a mai napon.

16:50: Az Elverum zsinórban hetedszer nyerte meg hazája bajnokságát, mégis ez az első szezonja a Bajnokok Ligája felsőházában. A norvégok eddig mindössze egy pontot szereztek a csoportban: az előző fordulóban 30-30-as döntetlent értek el hazai pályán a Zágráb ellen.  

16:45: Nagy szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol negyedóra múlva kezdetét veszi a magyar ezüstérmes és a norvég bajnok összecsapása a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában. A MOL-Pick Szeged a csoport harmadik helyéről, míg az Elverum a hetedik pozícióból vágnak neki a mérkőzésnek. A két klub korábban még soha nem találkozott egymással.

Tovább olvasom

Sport

Javítana a Szekszárd ellen az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A vasutasok vasárnap a Szekszárdot látják vendégül Mórahalmon.

Tovább olvasom

Sport

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy távozó, Jorge Maqueda és egy érkező, Borut Mackovsek a MOL-Pick Szeged mérlege az idei átigazolási szezonban. Mindkettő helyet kapott az európai szövetség (EHF) által összeállított Top 10-es átigazolási listán. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál