//

Közbiztonsági fórumokat tartottak Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hetekben Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumokat tartott megyeszerte. A cél az volt, hogy a megjelentekkel értékeljék a térség bűnügyi és közbiztonsági helyzetét, valamint megtalálják azokat a problémákat, amelyek a rendőrség és az érintett járások közös megoldására várnak – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A hét fórumból az elsőt Makón rendezték meg október 24-én, majd Szeged, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek következett, végül november 14-én Szentes, majd Csongrád zárta az értekezletsorozatot. Dakos József rendőr dandártábornok ezekre meghívta a kormányhivatalok vezetőit, a járások polgármestereit, a megye polgárőreit, a tankerületi központok és szakképzési centrumok vezetőit, valamint a kisebbségi önkormányzatok vezetőit, illetve a történelmi egyházak képviselőit.

A rendezvényeken a főkapitányság tájékoztatást adott a megye és az adott járások bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről, illetve az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének további javítása érdekében, a már évtizedek óta zajló közös munka folytatásra tett javaslatot a megjelenteknek.

A fórumok pozitív eredménnyel zárultak, a meghívottak hozzászólásaikkal biztosították a rendőrséget a további eredményes, közös munkavégzésről. Általános felvetés volt, hogy a közterületen látható, érezhető a rendőri jelenlét, javul a lakosok biztonságérzete. A végzett munka alapján a térségben élőkben együttműködési készség és tisztelet alakult ki a rendőrség iránt.

Előző sztori

Sportmenü: Norvégiában folytatja a Pick

Következő sztori

Robottal beszélgetnek jövő csütörtökön a MOL-Pick Szeged játékosai