Írjon nekünk

Sport

Ellenállhatatlanul játszott a Pick Szeged a második félidőben, legyőzték a Celjét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Vasárnap a szlovén Celjét tudták legyőzni az Újszegedi Sportcsarnokban 31-24-re, azonban az első félidőben még 14-14-re állt a meccs. A találkozó legeredményesebb játékosa Bogdan Radivojevics nyolc találattal.

A találkozót Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged beállója értékelte. “A második félidőben nagyon jól működött a védekezésünk, abból tudtunk könnyű gólokat szerezni” – mondta.

60. perc: A szlovének időkérése után Horzen lőhetett kapura, Alilovic viszont most nem tudott védeni. Bombac és Canellas passzolgatása után Stepancsics kapta meg a labdát, aki negyedik gólját szerezte. Még három perc van hátra a meccsből, amikor vastapssal ünnepli a szegedi közönség csapatát. Ekkor Kallman harcolt ki hosszú idő után újabb szegedi büntetőt, a vonalról pedig Radivojevics szerezte nyolcadik, és egyben a szegediek harmincadik gólját. Előbb Leban próbálkozott a szegedi térfélen, ám Gaber blokkolta lövését, végül Sarac tudott gólt dobni. A szegedi támadás Canellas góljával ért véget, így 31-24-re tudott győzni a Pick Szeged. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc: Stepancsics hátmögötti passza gurult a Celje hatosán belül, a szlovének viszont csak óriási szerencsével tudtak gólt szerezni: már feltartották a kezüket a bírók, amikor Horzen lövését Alilovic megfogta, a kipattanót pedig Razgor vágta a hálóba. Stepancsics újabb góllal vetette észre magát: a Celje falába beférkőzve lőhetett könnyű gólt. A túloldalon Sarac lőtte a sztratoszféra felé a labdát, hiszen Stepancsics taszított rajta nagyot a lövése közben. Ezután hiába járatta szépen a labdát a Celje, Horzen kapura lövését Alilovic rúgta oldalbedobásra. A bedobás után öt gólra zárkóztak fel a vendégek, ám Stepancsics óriási lövését nem foghatta meg Vujovics, 28-22.

50. perc: Újabb hetest dobhatott a Celje, Leban lövése azonban Alilovic kezén, majd a kapufán csattant. A kapust neve skandálásával éltette a szegedi közönség. Stepancsics adott gólpasszt Radivojevicsnek, ám a horvát átlövő térdét fájlalta az akció után. Ismét eredménytelenül támadott a szlovén csapat, Canellas álompasszát Gaber dobhatta egy az egy ellen, így a mérkőzés addigi legnagyobb, hatgólos különbségét ünnepelhette a Pick-tábor a lelátón. Bánhidinek kapott oda Poteko, akit két percre kiállítottak. A szabaddobást követően Canellas passzát Stepancsics tűzte a kapura, ám Miljan Vujovic kivédte az átlövő dobását. Hosszas, kínlódó támadás közepette Sarac zuhant nagyot, de a szabaddobás után sem sikerült akciót kialakítani, passzív játékot harcolt ki a szegedi védelem. 26-20.

45. perc: Horzen magányosra birkózta magát a szegedi falban, a passzt megkapva zavartalanul lőhetett gólt Alilovics kapujába. Bánhidi Potekoról lefordulva szerezte meg a szegediek nyolcadik gólját a második félidőben. Canellas-Gaber darálóban harcolt ki szabálytalanságot Horzen, Gerebenc Razgornak címzett passzába Stepancsics piszkált bele, de így is gólt tudtak szerezni a vendégek. A túloldalon először Bánhidi ellen szabálytalankodtak, majd Kallmant játszották üresre a szegediek a hatos közelében, így könnyen szerezhetett gólt a skandináv. A szlovének Canellas ellen harcoltak ki büntetőt, melyet Patrik Leban dobott be. Gördülékeny támadást követően a levegőben úszó Canellas passza Bánhidi kezében landolt, a beálló pedig 24-20-ra alakította az eredményt góljával.

40. perc: Szegedi ziccerből jön a három gólos differenciát beállító Radivojevics gól, őt élteti az egész csarnok. Celje-időkérés után Horzen a hatosra lépve dobott gólt, a gyors szabaddobás után csapatát életre keltő Canellas lőtt gólt egy szempillantás alatt, amivel 4-re növelte a szegedi előnyt. Eggyel közelebb lépett Sarac góljával a Celje, az ő találatára a csúcsformában játszó Canellas válaszolt kilenc méterről, a spanyol lövése Ferlin mellett pattogott a hálóba. Stepancsics blokkolta Silva de Borges lövését, ezután pedig Alilovic két védéssel őrizte meg a négyes különbséget a hazai csapat javára. Stepancsics lökete az ezt követő támadás után a kapu mellett kacsázott el. 21-17.

35. perc: A félidő első támadását a szlovének vezethették, Alilovic pedig csúcsformában folytatta és védett. Gaber lőtte a második játékrész első találatát. Újabb sikertelen szlovén támadás után a Canellas-Radivojevics összejátékot követően Radivojevics dobhatott gólt szélről, így rögtön két perc alatt két góllal tudott meglépni Juan Carlos Pastor csapata a szünet után. Josip Sarac szakította meg a Celje gólcsendjét talpról elengedett lövésével. Ezután Bombac mezét rángatta meg Vid Poteko, aki ezért a szlovének második két perces kiállítása az övé. A szabaddobás után Joan Canellas talált a hálóba. Silva de Borges átlövésével kapaszkodott tovább a Celje, azonban Canellas háta mögé passzolva Gabernek adott asszisztot. 18-16 a második félidő első öt perce után.

30. perc: Grebenc lépéshibája után Bánhidi pókhálózta ki Ferlin kapuját, így ismét egál az állás, a közönség pedig olézva ünnepelte a gyorsan jött két gólt. Nem örülhetett sokáig a szegedi publikum, Filip Rakita találatával újra egy góllal vezetett a szlovén gárda. Kallman első góljával kapaszkodhatott a Pick Szeged, a másik oldalon pedig Groselj passza veszett el a szegedi falban. Nem pontosak a Pick játékosai sem azonban: Bombac passzát Radivojevics nem tudta elkapni, a ziccerből pedig Razgor lőtt gólt. A gólpárbajt Radivojevics folytatta, Rakita lövését pedig Alilovic tolta félre 13-13-as állásnál. Gyönyörű passzjáték után Luka Stepancsics is góllal került be a jegyzőkönyvbe, azonban a félidő utolsó másodperceiben még eredményesen támadhattak a celjeiek, így Horzen góljával alakult 14-14-re az első félidő.

25. perc: Zsitnyikov lövése nem talált kaput, így megszakadt a szegediek hét gólos lövési szériája. Alilovic mellett Horzen dobta a hálóba a labdát, így visszaszerezték a szlovének a vezetést. Bombac góljával viszont ismét fej-fej mellett állt a két együttes a 22. percben, ám gyorsan meglépett a Celje Groselj találatával. Zsitnyikov ismét nem tudott gólt szerezni, Horzen pedig kettőre növelte a szlovén csapat előnyét. Komótos támadást vezetett a Pick ezután, a meccsen először pályára lépő Stepancsiccsal kiegészülve azonban nem sikerült gördülékenyebbé tenni a játékot, amelyet a szlovén fal oda-odaszurkálásai is megakasztottak. A támadás végén a szerencse sem állt a Pick oldalán: Bánhidi lövését Ferlin tolta a kapufára, a hátára visszapattanó labda pedig az alapvonalon kívül pattant le. A gólaszályt egy szegedi letámadás szakította meg: Bánhidi passza után Bombac lőhetett teljesen üresen a hatosnál, 10-11.

20. perc: Vid Poteko találatával kapaszkodott a Celje az időkérést követően, de rögtön válaszolt a túloldalon Zsitnyikov. Hosszú ostromot követően Sarac harmadik gólját szerezte, de az egyenlítés után ismét Zsitnyikov góljával lépett meg a Pick. Lendületes támadás után törhetett kapura Groselj a szegedi falon át, a lövése viszont mellément. Ennek ellenére egy hetest sikerült kiharcolnia, amit a vendégek csapatkapitánya, David Razgor kihagyott, ám a kipattanóból gólt szerzett. 8-8.

15. perc: Bombac és Zsitnyikov passzolgatott, majd az akcióba beszálló Kasparek második lövéséből szerezte első találatát, ezzel a mérkőzés kezdete óta először döntetlen az állás 5-5-nél. Alilovic hosszú támadás után védett óriásit, a szlovén Tilen Kodric lövését hárította közvetlen közelről. Szegedi támadás közben sípoltak a lelátóról, ez pedig megzavarhatta a hazaiakat, így labdavesztés után ismét Kodric és Alilovic találkozhatott. A párbaj hasonló végeredménnyel ért véget. A horvát válogatott hálóőr elkezdte a lassú kezdés után felvette a meccs ritmusát. Újabb hetest harcoltak ki a szegediek, ismét Radivojevics lőtt gólt, immár harmadjára, így először vezethetett a 15. percben a Pick. A szegediek feltámadást követően a vendégek kértek időt. 6-5.

10. perc: Sarac volt eredményes ismét, a túloldalon Radivojevics pedig nem tudott gólt szerezni. A vendégek negyedik gólját a szélről Gal Marguc szerezte. Nem jó kezdés Alilovictől. A szegediek második gólját Radivojevics dobta büntetőből. Ennek ellenére gyorsan ismét háromra alakult a differencia Patrik Leban góljával. Hosszú támadás után Zsitnyikov talált a hálóba azután, hogy szélről szökött meg védője mellett a kapu felé. Silva de Borges átlövése a felső lécről pattant a nézőtér felé. Bánhidi gyorsan kiharcolta a Pick második büntetőjét, melyet ismét a rövid idő alatt közönség kedvenccé váló Radivojevics váltott gólra. A hazai térfélen Poteko ellen szabálytalankodtak, azonban Kodrin lövése messze elkerülte Alilovic kapuját a szabaddobást követően. 4-5.

5. perc: A mérkőzés első gólját Josip Sarac szerezte, miután Zsitnyikov hibázta el a szegediek első támadását. A mérkőzést kissé erőszakosabban kezdő szlovének két támadással később Bánhidi elől csípték el a labdát, azonban nem sikerült a ziccert gólra váltani, a felállt védelem ellen Silva de Borges volt eredményes. Rögtön válaszolt azonban Zsitnyikov, így egy gólt máris ledolgoztak a gyorsan kialakult két találatos hátrányból. 1-2.

Kezdés: A találkozót a Pick Szeged oldaláról a Kallman, Radivojevics, Bánhidi, Bombac, Alilovic, Kasparek, Zsitnyikov sor kezdi. Maréknyi, mintegy harminc fős szlovén tábor hallatta a hangját a mérkőzés előtti percekben, ők mintegy 375 kilométert utaztak, hogy az Újszegedi Sportcsarnokban is támogatni tudják a Razgor, Ferlin, Marguc, Silva de Borges, Sarac, Kodrin, Leban felállásban kezdő vendégeket. A mérkőzést a francia női ikerpár, Charlotte és Julie Bonaventura bírók vezetik. A mérkőzést megelőzően a hazai klub egykori bal szélsőjét, a 2007 és 2010 között a Szeged színeiben játszó Luka Zvizejt köszöntötte.

Tizenöt éve, 2004. decemberében találkozott először a Celje csapatával a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged. Akkor a legjobb 16 között nézett velük farkasszemet a szegedi csapat, idegenben 23-23-as döntetlennel ért véget a találkozó. A visszavágón a félidőben 12-9-es vezetés után 21-20-ra kikaptak, így nem jutott be a Pick a legjobb nyolc közé.

Négy év múlva ismét találkozott a két gárda, ekkor Celjében 35-30-ra vereséget szenvedtek a vendég szegediek. Azóta zsinórban ötször győzték le az egykori BL-győztest, 2008. március 8-án 20-19-re tudták legyőzni a szlovénokat.

2016-ban bevette a Pick a celjei várat, 31-25 lett a szegediek az első idegenbeli sikere ellenük, majd Újszegeden 27-22-re diadalmaskodtak hazaiak.

Tavaly is egy csoportban játszott a két alakulat, először hazai pályán kilencgólos sikert (33-24) könyvelhetett el a MOL-Pick Szeged, majd idegenben egy nem mindennapi izgalmakat hozó összecsapáson 29-28-ra nyert.

A két csapat közül a 2019/20-as BL-kiírásban eddig a Pick áll jobban: öt csoportmérkőzésből három győzelem, egy döntetlen, és egy vereség Juan Carlos Pastor alakulatának mérlege.

A Celje egyszer nyert, négyszer vereséget szenvedett eddig az A csoportban.

A szegediek oldalán egyedül Alen Blazevic sérült, a horvát játékos műtéte után a rehabilitációt végzi.

A találkozó érdekessége, hogy a Pick Szeged egykori játékosa, Luka Zvizej a Celje másodedzőjeként tér vissza.

Sport

Elhunyt Göröcs János, az UTE legendás labdarúgója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nyolcvanéves volt.

Tovább olvasom

Sport

Dean Bombac könnyet csal a szegediek szemébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

A közösségi oldalán írt szerződése meghosszabbításáról.

Tovább olvasom

Sport

Bombac szerződést hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke bejelentette, hogy Dean Bombac 2024-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Tovább olvasom

Aktuál