Sport

Gálázva zárta 2019-et a BL-ben a MOL-Pick Szeged

Gálázva zárta 2019-et a BL-ben a MOL-Pick Szeged

2019. november 30., szombat
Gálázva zárta 2019-et a BL-ben a MOL-Pick Szeged

Ellenállhatatlan játékkal 33-23-as diadalt aratott a MOL-Pick Szeged szombaton. A PPD Zagreb játékosai négy büntetőt dobhattak, ám egyet sem sikerült értékesíteniük. Mind védekezésben, mind támadásban olajozottan játszott a Pick: a 33 gólt 13 játékos szerezte. Veretlenül ért véget a 2019-es naptári év a Bajnokok Ligájában az Újszegedi Sportcsarnokban.

60. perc:

Josip Vekic szerezte a horvát csapat huszadik gólját. Kasparek lőtt kilenc méterről, de Asanin el tudta taszítani a labdát a kaputól. Vekic újabb góljával "csak" tízre zsugorodott a táv. Kasparek előbb lábról próbálkozott, de Asanin hárított. Ezután Rosta Miklós kezében kötött ki a kipattanó, a beálló pedig megszerezte első BL-gólját. Sipity üresre játszotta magát a szegedi falban, ezzel a 22. gólját is megszerezhette a Zagrebnek. A túloldalon Kasparek is gólt tudott szerezni. Hrsztics kótyavetyélte el a labdát, a ziccer végén Bajus Brunó kapta meg a labdát, ám a Pick saját nevelésű szélsője nem tudta második BL-találatát megszerezni. A szabaddobás után a horvátok megszerezték a labdát, Eres pedig újabb gólt tudott szerezni. Az utolsó másodpercekben Ravnic lőtt Mikler kapujára, de a kapus lábbal hárított.

A végeredmény tehát 33-23.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc:

Eredménytelen támadás után Sostarics vihette teljesen zavartalanul a labdát a kapura, ebből született a 29. gólja a Picknek. Vistorop próbálkozott a túloldalról, de nem sikerült Miklernek gólt dobnia, Canellas álompassza után Sostarics lőhette a szegediek harmincadik gólját. Elcsenték a labdát a horvátok, üres kapura dobhatott Eres. A szegedi támadás végén Zsitnyikov eresztett meg talpról egy lövést, ám nem sikerült a kaput eltalálnia. Hrsztics újabb találatával ismét 11-re csökkent a deficit, ám Zsitnyikov hosszúra célzott lövésével ismét 12-vel vezethetett a Pick.

31-19.

50. perc:

Kapufáról pattant ki a horvát dobás, a kipattanót összeszedve Bombac passza után Kallman lőhetett üres kapura, így már 10 gólos lett a két csapat közötti különbség. Nem sokáig maradt így, Darko Sztojnics magáról mindenkit lerázva dobott gólt Mikler kapujába. Bombac és Canellas szépségdíjas hát mögötti passzait Henigman kapta meg, a szélső pedig újra 10-re állította a különbséget. Egész pályás gólokat szerző játékosok szakszervezet létrehozását is indítványozhatná lassan a Pick kerete: most Maqueda szerzett gólt csapata térfeléről. Szinte kedvtelennek tűnő passzolgatás után Canellas dobbantott, majd újabb átlövéssel szórta meg a horvátok kapuját. Maqueda kapott nagyot, ezután a hetest Canellas dobhatta, ám nem sikerült gólra váltania a lehetőséget.

28-17.

45. perc:

Bánhidi játszotta magát szinte üresre, így könnyedén szerezhette meg a szegediek 21. gólját. Alilovics újra villant, közvetlen közelről fogta meg Sipity dobását, rövid támadás után Kallman cundergóljával nyolc gólos távra szökött meg a Pick. Nincs szerencséje Alilovicsnak, Hrsztics lövésébe belekapott ugyan, de a balátlövő lövése így is a kapuba vánszorgott. Bombac talált rést a zágrábi falon, ezzel harmadik gólját szerezte a szlovén. Becirin fújtak belemenést, Bombac kiharcolt faultja azonban most nem eredményezett egész pályás gólt. A törlés miatti technikai szünetben Mikler Roland állt be a szegedi kapuba a 44. percben. A közel maratoni hosszúságú szegedi támadás Bombac bombájával ért véget, azonban nem a hálóba, hanem Beciri combján csattant a lövés, a horvát beálló a fájdalomtól összerogyott, majd saját lábán távozott a pályáról. Ravnity rángatta meg a kapura törő Maquedát, ezért két perces kiállítás járt, A szabaddobás után Bombac adta a passzt a levegőben érkező Sostaricsnak, utóbbi pedig gólra váltotta a kínai figurát.

24-15.

40. perc:

Deki! – kiáltott fel a mérkőzés szpíkere, Süli Róbert a szegediek 18. gólja után. Védekezésben gyorsan lőttek megint a horvátok, ám Alilovics védett, a kipattanó labda pedig Canellashoz került, a spanyol pedig a szegedi télfélről dobott gólt. Olézva élteti a szegedi publikum a csapatot. Gadza gyorsan összeszedte a hetedik gólját is, ezután hosszú támadás végén Bánhidi Bence ejtette a labdát Risztanovics mellett a kapuba. Tétova támadást vezetett a Zagreb, ennek láttán a vendégek edzője, Denis Milan Spoljaric másodszor is időt kért a meccsen. Az időkérést követő figura végén Marin Sipity szerzett újabb gólt, tíz perc alatt megduplázta góljait a horvát együttes.

20-14.

35. perc:

Gadza góljával kezdődött a második játékrész. A horvát térfélen Bánhidi ellen szabálytalankodtak, ezért járt az újabb szegedi büntető, melyet Bogdan Radivojevics lőhetett, azonban Ristanovics kifogta a szerb hetesét. Gadza újabb találatával csökkent ötre a különbség, de Sztepancsics gyorsan visszaállította a hat gólos deficitet. Gadza gyorsan megszerezte a harmadik gólját is a második félidőben, ám a túloldalon türelmes összjáték után jött az újabb Canellas bomba, amely már a 16. szegedi gól. Hrsztics is eredményes tudott lenni, a horvát átlövő a levegőben zuhanva, a háta mögé célozva lőtt Alilovics kapujába. Sztepancsics újabb átlövésgóljával folytatódott a gólpárbaj. Gadza gyorsan megszerezte hatodik találatát is, eddig hibátlanul támadta a Zagreb játékosa Alilovics kapuját.

17-12.

30. perc:

Marin Sipity harcolta ki a negyedik horvát büntetőt, most Vistorop állt a kapuhoz, ám ő sem tudta bedobni, most a kapufán csattant a dobás. Eddig egy büntetőt sem tudtak bedobni a horvátok. Nik Henigman a balszélről próbálkozott lövésről, viszont dobása Asanin fején csattant. Gadza-Sipity összjátékból született a hatodik zágrábi találat. Két perccel a félidő vége előtt a szegediek is időt kértek, a támadás pedig Bombac és Sztepancsics passzolgatása után utóbbi második góljával ért véget. Horvat próbálkozott a túloldalon szélről, ám Alilovics újra a labda útjába állt, gyors támadás után pedig Matej Gaber szerezte meg az idei BL-kiírásban kilencedik gólját. A szlovén beálló állította meg Gadzát szabálytalanul, viszont a horvát irányító gólt tudott szerezni a szabaddobás után. A félidő utolsó másodperceiben Bombac góljával újra hétre nőtt a két csapat közötti különbség, így

14-7

-nél fordulhatnak a csapatok.

25. perc:

Canellas óriási átlövés góllal került a jegyzőkönyvbe! Vekic is nagy lövést eresztett el, de a kapu mellett elsuhant a löket. Hrsztics és Sztojnics vitte földre Bánhidit, de a beálló elleni újabb szabálytalanságért csak kilences járt, a szabaddobást követően a magyar válogatott játékost újra lebirkózták, ezért viszont már járt a hetes. A büntetővonalhoz Radivojevics állt, a szerb pedig értékesítette. Vekics lövését is hárította Alilovics, lassan már nincs olyan játékos a Zagreb keretében, akinek a kapura lövését ne fogta volna ki a világbajnoki ezüstérmes hálóőr. Rövid passzolgatás után Canellas emelkedett a magasba, a levegőben úszva tűzte a hosszú felső sarokba a labdát az eseményeket szinte tehetetlenül követő Asanin mellett. Ante Gadza négy percnyi horvát gólcsend után talált a kapuba először, így sikerült ötre csökkenteni a deficitet. Bánhidit vitték a földre megint, Sztojnics pedig kétperces kiállítást kapott. A szabaddobás utáni akcióban Luka Sztepancsics került a táblára átlövésből szerzett góllal.

11-5.

20. perc:

Beciri is felkerült Alilovics listájára, hatodik védése volt ez a horvátnak. A 16. percben Canellas is pályára lépett, az első támadása végén Radivojevics kapta meg a labdát, ám Asanin újra résen volt, a szerb szélső nem tudott gólt dobni. Eddig elképesztő a kapusteljesítmény mindkét oldalon. Kallman birkózott Horvattal a szabadlabdáért, ám a 17. percben először kértek időt a horvátok. Vlah veszítette el a labdát, indításból pedig Kallman kaphatta meg a labdát, a csapatkapitány pedig habozás nélkül tíz méterről a hálóba ejtette a labdát. Aleks Vlah újabb góljával kapaszkodott a Zagreb, Canellas elhibázott lövése után pedig újra a horvátok támadhattak. Hrsztics gólját Kallman csípte meg, a lerohanás végén pedig a svéd dobhatta második gólját. A horvát támadás közben hiába kapott oda a labdához Kallman, a Zagreb játékosai Horvatnak játszották ki a helyzetet, aki immár a negyedik gólját szerezte a zágrábiaknak.

7-4.

15. perc:

Újra Vlah szerezhetett volna gólt, ám a szlovén belépett. Alilovics védett újra, most Hrsztics lövését hárította, eddig ez a negyedik védése a találkozón és csak két gólt kapott. Bombac talpról próbálta bevenni Asanin kapuját, ám a horvát hálóőr újra védett. A kipattanót a szegediek szerezték meg, Zsitnyikov pedig második lövéséből nem hibázott, újra kettővel vezethetett a Pick. Alilovics őrület! A harmadik zágrábi heteshez Mandics állt, de a horvát újra kivédte a büntetőt. A túloldalon Bombac próbált betörni, de a zágrábi falon fennakadt. Az akció végén Bánhidi kapott passzt Bombactól, a beálló pedig megszerezte a szegediek ötödik találatát.

5-2.

10. perc:

Gyors labdaszerzés után Radivojevicsnek passzolják ki a szegediek a labdát, aki elegánsan bepörgette Asanin mellett. Megszerezték a horvátok is az első találatukat, Vlah került be a jegyzőkönyvbe góllal a Zagreb részéről. Védekezésben feljavultak a horvátok, előbb Bombac lövését blokkolták, majd Maqueda lövését védte ki Asanin, a spanyolhoz visszakerülő labdát pedig szintén hárította. Második hetesüket kapták a horvátok, Alilovics pedig Horvat büntetőjét is kifogta. Gyors támadás végén Bombac megszerezte a mérkőzés harmadik, a Szeged-Zagreb BL-találkozók négyszázadik gólját. Újabb góllal "tapadtak" a zágrábiak, második gólját dobta Vlah. Maqueda átlövésből próbálkozott, a hosszú sarkon találta el a kapufa tövét, a labdát pedig megszerezték a horvátok.

3-2.

5. perc:

A találkozó első akciójának végén a válogatott beálló, Bánhidi harcolt ki hetest, melyet Radivojevics dobott be Asanin mellett. Az első horvát támadás közben Radivojevics piszkált bele Vlah passzába, de a játékszer visszakerült a horvátokhoz, Alilovics pedig hiába védett, hetest kapott a Zagreb Zsitnyikov szabálytalansága miatt. Azonban Bicanic lövése nem ért a kapuba, Alilovics hárította a büntetőt. Vlah lövését a szegedi fal sáncolta, Kallman lépett meg a kipattanóval, ám nem sikerült Radivojevicsnek átvennie a passzt, így nem sikerült a letámadást értékesíteni. Újabb horvát támadás végén Alilovics rúgta el a kaputól a labdát, a túloldalon Kallman dobhatott rá, de csak a kapufát találta el a svéd.

1-0.

1. perc:

A hazaiak a széleken Kallmannal, és Radivojeviccsel, beállóban Bánhidivel, átlövő posztokon Zsitnyikovval és Maquedával, irányító poszton Bombaccsal, valamint a kapuban Aliloviccsal kezdenek. A horvát csapat a Horvat, Mandic, Beciri, Vlah, Hlastnik, Gazda sorral áll fel Asaninnal a kapuban. A mérkőzést a fehérorosz Gousko, Repkin páros vezeti. A két csapat eddigi BL-mérlege nyolc győzelem, három döntetlen és négy vereség a Pick javára. Eddig 397 gólt dobott a szegedi csapat a zágrábiaknak. Az európai topligában ez a 196. fellépése a Pick Szegednek, melyből eddig 95 győzelmet, 16 döntetlent és 84 vereséget könyvelhettek el. Új klubcsúcsot érhet el a Pastor-alakulat: ha nyernek a Zagreb ellen, akkor ez lenne a hetedik zsinórban aratott sikerük, ami új rekordnak számítana. Egy esetleges győzelem azt is jelentené, hogy 2018 után 2019-ben is veretlenek maradtak hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A Celje elleni meccsen élete első BL-fellépésén van túl a Pick saját nevelésű játékosa, Bajus Brunó, aki gólt is szerzett a premier összecsapáson. A szombati találkozón két szegedi játékos, Alen Blazevic és Stefán Sigurmannsson sérülés miatt nem tud játszani. Jelenleg a harmadik a Pick a BL A-csoportjában 15 ponttal, legutóbb a Celje otthonában arattak 23-34-es győzelmet. A Zagreb eddigi kilenc meccséből hetet elveszített, így a tabella utolsó előtti helyén állnak 3 ponttal, kettővel megelőzve a sereghajtó Elverumot. Amennyiben nyer a Pick, és vasárnap a PSG-Barcelona mérkőzésen valamelyik csapat kikap, Pastor csapata egy hellyel előrébb léphet a csoportban. A két sztárcsapat jelenleg 16-16 ponttal áll, a mezőnyt pedig a Barca vezeti jobb,+55-ös gólaránnyal. A Zagreb elleni mérkőzés előtt a Pick néggyel rosszabb gólaránnyal áll a második PSG-éhez képest, amely kereken +40 gól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.