Közélet

Környezetkímélő működésre törekszik a Szegedi Nemzeti Színház

Környezetkímélő működésre törekszik a Szegedi Nemzeti Színház

2019. november 11., hétfő
Környezetkímélő működésre törekszik a Szegedi Nemzeti Színház

Több mint három évtizede nem újították fel a Szegedi Nemzeti Színházat, így nincsenek könnyű helyzetben a fenntartható működés terén, de törekednek a környezetkímélő megoldásokra.

Budapest első környezettudatos teátruma lett a Katona József Színház – jelentette be a kultúrintézmény múlt héten. Ezt részben a társulat, illetve közvélemény-kutatás alapján a Katona közönsége kezdeményezte. Az intézmény tehát 2020-tól kezdve fokozatosan csökkenti és papírtakarékossá teszi a nyomtatott anyagaikat, ezt követően középtávon korszerű, digitális megoldásokkal helyettesítenék ezeket. Minimalizálják a hulladékmennyiséget is az egyszer használatos műanyagok biológiailag lebomló vagy többször használható anyagokra cserélésével a társulati büfékben és a Kantinban.

Ennek apropóján megkerestük a Szegedi Nemzeti Színházat, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az 1883-ban épült intézmény már sok szempontból elavult, 1986-ban fejeződött be az utolsó teljes körű felújítás, illetve 2013-ban esett át egy energetikai- és fűtéskorszerűsítésen, ablakcserével. Mindezek ellenére azonban törekednek a fenntartható működésre. "Szerződések, szövegkönyvek nyomtatásához újrahasznosított papírt használunk, valamint a már lejátszott produkciók díszletelemeit és jelmezeit hasznosítjuk az új előadásokban, kevesebb hulladékot termelve ezzel" – ismertették. A világítási eszközöket a lehetőségekhez mérten folyamatosan kisebb fogyasztásúra cserélik, ezenkívül modernizálták az autóflottát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.