Sport

Féltávnál harmadik a Pick a BL-csoportjában

Féltávnál harmadik a Pick a BL-csoportjában

2019. november 16., szombat
Féltávnál harmadik a Pick a BL-csoportjában

A MOL-Pick Szeged a várakozásoknak megfelelően magabiztos, 32–25-ös győzelmet aratott az Elverum ellen a VELUX EHF kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában. A csoportkör felénél a Barcelona és a PSG mögött harmadik helyen áll a Pick, amely hétvégén ismét a norvég bajnokkal méri össze tudását.

Kedvező helyzetből várhatja a BL folytatását a MOL-Pick Szeged, amely hét fordulót követően a harmadik helyen áll csoportjában. A sorsolás értelmében az első három játéknapon a három legerősebb riválissal mérkőztek a szegediek: a nyitófordulóban a tavalyi bronzérmes Barcelonát múlták felül 31–28-ra az Újszegedi Sportcsarnokban, a második kanyarban 30–25-re kikaptak a világklasszisokat felvonultató PSG vendégeként. Ezt követte a Flensburg elleni hazai 24–24-es döntetlen. A folytatásban hozta a kötelezőket Juan Carlos Pastor együttese, Aalborgban és Zágrábban is nyerni tudott a csapat, hazai pályán pedig a Celjét és az Elverumot is felülmúlták Bánhidi Bencéék. A norvég együttes, amely idén szerepel először a BL felsőházában, az első félidőben partiban volt a magyar ezüstérmessel, a szünetben 15–13-at mutatott az eredményjelző. A második játékrészben már kirajzolódott a két csapat közti különbség, igaz, ez nagyban Mirko Alilovic kapusnak volt köszönhető, aki szenzációs védései mellett egy góllal is segítette csapatát. A Tisza-partiak végül 32–25-re megnyerték a találkozót. – Mostanában nyögvenyelősen kezdjük a mérkőzéseket, de szerencsére a második félidőre fel tudjuk őrölni az ellenfelet. Az Elverum kellemetlenül játszik, ezért sokkal jobban kell koncentrálnunk ellenük. A következő mérkőzés annyival jobb, hogy emlékezni fogunk minden egyes akciójukra – mondta mérkőzés után Bánhidi Bence, aki négy gólig jutott a találkozón. A MOL-Pick Szeged legközelebb november 17-én, vasárnap 19 órakor lép pályára az Elverum ellen idegenben.

Könnyed siker

A MOL-Pick Szeged a hétközi bajnoki meccsén kis híján húsz góllal, 35–16-ra legyőzte a Dabas csapatát.

(Kiemelt kép: pickhandball)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.