Sport

Fájó vereség a rangadón - videó

Fájó vereség a rangadón - videó

2019. november 7., csütörtök
Fájó vereség a rangadón - videó

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-1-re kikapott a Vasastól a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában.

A Békéscsaba elleni dél-alföldi derbihez hasonlóan, ezúttal is több mint ötezer néző látogatott ki a Szent Gellért Fórumba a Vasas elleni rangadóra. A remek hangulatú mérkőzés 24. percében megszerezte a vezetést az angyalföldi együttes: Terbe jobboldali beadását követően Szedlár megelőzte védőjét, majd a kapuba továbbította a labdát. Még a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Vasas, Hinora fejese viszont centikkel a jobb kapufa mellé ment.

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz (Fotó: Szeged-Csanád GA)

A fordulást követően alig tíz perc telt el, amikor Jovanovics elpasszolta magát a középpályán, majd Hinora egy tértölelő indítással ziccerbe hozta a csereként beállt Birtalant, aki megszerezte a piros-kékek második gólját. Az angyalalföldi támadó a 62. percben ismét eredményes volt, miután Moga óriási hibáját követően Szatmári jó ütemben ugratta ki, majd őrzője mellett a kilőtte a hosszú alsót. A rendes játékidő utolsó percében Szivacski a tizenhatoson belül megcsapta Pongráczot, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Germán gólra váltotta és ezzel beállította a 3-1-es végeredményt.

Andorka (10) sérülése miatt tíz emberrel fejezte be mérkőzést a hazai csapat (Fotó: Szeged-Csanád GA)

- Csalódottak vagyunk, de elsősorban nem magunk miatt, a szurkolóink többet érdemeltek volna – kezdte a mérkőzés utáni értékelést Joao Janeiro, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. - Nem túlzás, nekünk van Magyarországon a legjobb szurkolótáborunk, ma is megtöltötték a stadiont, szinte csak a vendégszektorban volt üres szék. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk nyerni, de köszönjük a szegedieknek a biztatást. Megadtuk az ellenfélnek a lehetőséget, hogy könnyű gólokat rúgjanak, ezen javítanunk kell. Ilyen a futball. Helyzeteket alakítottunk ki, de nem találtunk kapuba és ez megbosszulta magát –tette hozzá. A szegediek november 10-én, vasárnap Nyíregyházára látogatnak, legközelebb pedig november 24-én az MTK ellen lépnek pályára a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga 16. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas FC 1–3 (0-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 5100 néző. Vezette: Berke Balázs (Albert István, Csatári Tibor).

Szeged-Csanád Grosics Akadémia:

Takács J. – Kárász, Moga, Deák I., Mohl – Jovanovic (Pongrácz, 61.), Oláh G. – Germán, Varga Sz. (Bitó, 66.) – Gajdos (Andorka, a szünetben), Kóródi.

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Vasas FC:

Bősz - Szivacski, Tóth B., Hajdú - Terbe, Kovács (Köböl, a szünetben), Szatmári, Hinora, Lakatos - Szedlár, Balajti (Birtalan, 40.)

.

Vezetőedző

: Szanyó Károly.

Gól:

Germán (90., 11-esből), ill. Szedlár (24.), Birtalan (55., 62.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.