Kultúra

Értékelték az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatot

Értékelték az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatot

2019. november 17., vasárnap
Értékelték az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatot

Szakmai kiértékelésre került a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat pénteken az Alföldi Galériában. Az értekezleten a tárlat kurátorai, Dr. Pogány Gábor és Képiró Ágnes művészettörténészek, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, Hézső Ferenc festőművész és Szabó Menyhért szobrászművész vettek részt.

Az értekezlet résztvevői az Őszi Tárlatot négy fő szempont mentén vitatták meg: kiértékelték a beválogatott művek színvonalát, a rendezést, a katalógust, valamint javaslatot tettek a következő tárlatokra vonatkozóan. A bizottság valamennyi tagja egyetértett abban, hogy hazánk legrégebbi hagyományokra visszatekintő képzőművészeti seregszemléje kiemelkedő helyet foglal el a hazai kortárs művészet egy szeletének reprezentálásában és színvonala emelkedik. A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat 2019. december 1-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit és ma, november 16-án 15 órától pedig a kurátorok, Dr. Pogány Gábor és Képiró Ágnes tartanak tárlatvezetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.