Sport

Dzsúdóközpont épül Mórahalmon

Dzsúdóközpont épül Mórahalmon

2019. november 28., csütörtök
Dzsúdóközpont épül Mórahalmon

Mórahalom újabb jelentős városi rangú sportlétesítménnyel gyarapszik, ugyanis dzsúdóközpont épül a településen. Ez jelentős lépés az ifjúsági dzsúdóképzés országos szintre való emeléséhez.Az ünnepélyes alapkőletételt november 30-án tartják.

A mórahalmi önkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el. Tette ezt a sportág iránt megmutatkozó érdeklődés, valamint a Mórahalmi Judo Egyesület által eddig elért kiváló versenyeredmények elismerése kapcsán. A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg 4 csoportban 72 fővel tartja edzéseit az óvodás korú gyermekektől a felnőtt korosztályig. A létesítmény fő rendeltetése szerint tornacsarnok, amely alapvetően sportolási, edzési tevékenységet szolgál. Az 555 m2-es épület földszintes kialakítású, benne 260 m2 tatamival borított küzdőtér kap helyet a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel és konditeremmel. A beruházás teljes összköltsége: 225 709 252 Ft, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Judo Szövetség 196 000 000 Ft támogatást biztosított, az önkormányzat pedig további csaknem 30 millió forintot vállalt. A kivitelezési munkálatok november 18-án megkezdődtek, a munkálatok várható befejezése 2020 augusztusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.