/

Dutyiba rakták a nemrég elfogott mórahalmi ékszerrablót

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte a több mint négy évvel ezelőtti mórahalmi ékszerrablás másik szerb elkövetőjét is – közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi a már letartóztatásban levő társával 2015. július 21-én 17 óra körüli időben bement egy mórahalmi ékszerboltba és az ott dolgozó sértettet lefogták, kezeit és lábait megkötözték. Ezt követően a gyanúsítottak eltulajdonítottak közel két kilogramm aranyat, illetőleg 1,1 millió forint készpénzt. A megkötözött sértettet a két szerb férfi a helyszínen hagyta és az üzletből távozott. Cselekményükkel közel 32 millió forint kárt okoztak, amely eddig nem térült meg.

A most őrizetbe vett férfival szemben európai, illetőleg nemzetközi elfogatóparancs került kibocsátásra, melynek eredményeként az olasz hatóságok Olaszországban idén augusztus elején elfogták, majd 2019. november 15. napján átadták a gyanúsítottat a magyar hatóságok részére.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A nyomozás a Szegedi Járási Ügyészség irányítása mellett immáron mindkét gyanúsított letartóztatása mellett van folyamatban.

Előző sztori

Csak jönnek és jönnek a bevándorlók...

Következő sztori

Értelmileg akadályozott felnőttek alkotásaiból nyílik tárlat Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek