Drága háborút vív Szeged az illegális szemetelők ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre nehezebb feladat “megtalálni” a pénzt a takarításra; szemétből viszont akad bőven a városban. 

Hétfőn megírtuk, hogy a belváros két különböző pontján is szeméthegyek tornyosulnak. Az SZKHT munkatársai másnap mindkét helyszínt feltakarították, az illegálisan elhelyezett hulladékot pedig elszállították.

„Sajnos a kritikus helyszínek tisztaságának fenntartása folyamatos jelenlétet igényel, jelentős költséggel jár, aminek előteremtése egyre nagyobb terhet jelent társaságaink számára. Szeged Megyei Jogú Város Kgy. rendeletének felhatalmazása alapján a Közterület-felügyeleti csoport jogosult a közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó jogszabály által tiltott tevékenység megelőzésére, megakadályozására, megszüntetésére és szankcionálására.” – közölte az SZKHT.

Válaszlevelükben megemlítették, hogy bejelentést a Szegedi Közterület-felügyelet részére (kozterulet@szeged.eu e- mail címen, vagy a 62/479-431-es telefonszámon 07.00-20.00 között) lehet tenni. A szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel – illegális hulladékelhelyezésekkel – kapcsolatos bejelentéseket pedig az illegalis@szegedihulladek.hu e-mail címen várja a társaság.

Előző sztori

Sportmenü: a norvég bajnokot fogadja a Pick a BL-ben

Következő sztori

Gulyás Gergely: Több milliárdos egészségügyi fejlesztés érkezhet Szegedre