Közélet

Disznótorost ültek a Klebelsberg-telepen

Disznótorost ültek a Klebelsberg-telepen

2019. november 10., vasárnap
Disznótorost ültek a Klebelsberg-telepen

Hurka, kolbász és tartós élelmiszerek kerültek azokba az ajándékcsomagokba, amelyekkel Szegeden, a Klebelsberg-telepen élő nagycsaládosokat, egyedül élő kisnyugdíjasokat és tartós betegeket támogatták a civil szervezetek - írja a Délmagyar.

A jótékonysági akció a Klebelsberg-telepért alapítvány és Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület összefogásával jött létre. Csaknem félszáz rászorulón segítettek a rendezvénnyel. Hosszú sor állt szombaton reggel az Összefogás háza előtt, disznótoros reggelire érkeztek az emberek. A kertben már álltak a sátrak. Egyikben az alkalmi konyhát alakították ki, ahonnan ínycsiklandozó illatok szállingóztak, a másikban pedig az étkezdét. Hagymás vér, tepertő, lacipecsenye, sült máj és savanyúság volt a menü, ahogy a hagyományos disznóvágásokon. A finom falatok pedig összehozták az embereket és a családokat. Egymást régóta nem látó ismerősük ültek a padokon és vidáman beszélgettek arról, hogy kivel, mi történt az elmúlt hónapokban.

A rászorulóknak is jutott a disznótorosból

Ez a rendezvény különleges: a reggeliért, majd az esti vacsoráért egy jelképes összeget fizettek az emberek, amiből a jótékonysági akciót finanszírozzák. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Török János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.