/

Disznótorost ültek a Klebelsberg-telepen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hurka, kolbász és tartós élelmiszerek kerültek azokba az ajándékcsomagokba, amelyekkel Szegeden, a Klebelsberg-telepen élő nagycsaládosokat, egyedül élő kisnyugdíjasokat és tartós betegeket támogatták a civil szervezetek – írja a Délmagyar.

A jótékonysági akció a Klebelsberg-telepért alapítvány és Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület összefogásával jött létre. Csaknem félszáz rászorulón segítettek a rendezvénnyel.

Hosszú sor állt szombaton reggel az Összefogás háza előtt, disznótoros reggelire érkeztek az emberek. A kertben már álltak a sátrak. Egyikben az alkalmi konyhát alakították ki, ahonnan ínycsiklandozó illatok szállingóztak, a másikban pedig az étkezdét. Hagymás vér, tepertő, lacipecsenye, sült máj és savanyúság volt a menü, ahogy a hagyományos disznóvágásokon. A finom falatok pedig összehozták az embereket és a családokat. Egymást régóta nem látó ismerősük ültek a padokon és vidáman beszélgettek arról, hogy kivel, mi történt az elmúlt hónapokban.

A rászorulóknak is jutott a disznótorosból

Ez a rendezvény különleges: a reggeliért, majd az esti vacsoráért egy jelképes összeget fizettek az emberek, amiből a jótékonysági akciót finanszírozzák.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Török János)

Előző sztori

1200 milliárd forint forgalom várható karácsonykor

Következő sztori

Puzsér Róbert és Halott Pénz is Szegedre érkezik

Legutóbbi hasonló cikkek