Csapatmunkával nyert Gödön a PC Trade Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PC Trade Szeged női kézilabdacsapata 34-27-re nyert Gödön az NB I/B keleti csoportjának 7. fordulójában. A szegediek tizenöt benevezett játékosából tizenegy gólt szerzett.

Előre eltervezetten, negyedóránként sorcseréket hajtott végre mindkét játékrészben a szegedi együttes, ennek köszönhetően végig frissek voltak a mérkőzés során. Az első negyedórában fej-fej mellett haladt a két csapat, a játékrész felénél időt kért a PC Trade, ezt követően sikerült három góllal meglépniük. Előnyük kitartott a félidő végéig, így 18-15-ös vezetéssel vonulhattak a szünetre.

A második játékrészre is megmaradt a lendületük. Az első tíz percben 4-0-s sorozatot produkáltak, majd a gödiek szereztek három gólt egymás után. A 40. percben 18-23 állt az eredményjelzőn. A következő hat percben megmaradt az ötgólos különbség, a hazaiak időkéréssel próbálták rendezni a soraikat. Ezután sikerült feljönniük három gólra (23-26), de közelebb már nem tudtak férkőzni. Az utolsó tíz percben a szegediek akarata érvényesült, a végére hétgólossá vált a differencia, 34-27-re nyert a PC Trade Szeged.

– Igazán boldog vagyok, mert a tizenöt benevezett játékosomból tizenegy gólt szerzett. Nem egy-két ember nyerte meg a mérkőzést, hanem mindenki kivette részét a győzelemből – mondta a mérkőzést követően Zsadányi Sándor, a szegediek vezetőedzője. Hangsúlyozta, reméli nagy lökést ad majd ez a siker csapatának.

– Négy meccsünk van még hátra az őszből, közös megbeszélés után úgy határoztunk, hogy a megszerezhető nyolc pontból, minimum hetet szeretnénk megszerezni. Ha úgy kézilabdázunk, mint most, akkor bárki ellen lehet esélyünk – összegezte elvárásait a tréner.

A nyolcadik helyen álló PC Trade Szeged november 17-én, vasárnap 14 órakor a hetedik helyezett Orosházát látja vendégül.

Kézilabda NB I/B női felnőtt-Kelet, 7. forduló
Gödi SE – PC Trade Szeged 27-34 (15-18)
Göd, Balázsovits János Sportcsarnok. Vezette: Fehér Viktória, Kékesi Krisztina.
PC Trade Szeged: 
Dobó – Szabó 6, Spéth 5, Bató 1, Szécsi 3, Miklós 4, Mikó 1. Csere: Gyovai – Csoknyai 2, Vér 2, Tóth 1, Zsikó 6, Frányó 2, Lantos, Zsemberi. Vezetőedző: Zsadányi Sándor.
Hétméteres:
 4/3 ill. 5/3.
Kiállítás: 
8 perc ill. 2 perc.

(Kiemelt képünk archív)

Előző sztori

Új könyvet mutattak be Szegeden az alföldi szlovákság történetéről

Következő sztori

Dóci iskolásokat világosítottak fel a szegedi állatvédők