/

Csak jönnek és jönnek a bevándorlók…

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök november 17-én 15 órakor Tiszasziget területén egy-, majd három óra múlva a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy kamion rakterében három-, Röszke külterületén további kettő-, végül 20 óra 10 perckor szintén a röszkei autópálya-határátkelőhely területén további két határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a férfiak közül öten afgán, hárman szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei később,  november 17-én 22 óra 40 perckor négy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot?

Következő sztori

Dutyiba rakták a nemrég elfogott mórahalmi ékszerrablót

Legutóbbi hasonló cikkek