Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem a világ legjobbjai között

A Szegedi Tudományegyetem a világ legjobbjai között

2019. november 21., csütörtök
A Szegedi Tudományegyetem a világ legjobbjai között

A Szegedi Tudományegyetem mellett az ELTE, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is bekerült a Times Higher Education fizikai tudományi képzéseket tartalmazó 1054 egyetemet tartalmazó rangsorába.

A listában kémiai, fizikai, csillagászati, föld- és tengeri tudományi, matematikai és statisztikai képzéseket nyújtó intézmények szerepelnek. A magyar egyetemek közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: a 401-500. helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem egyet előrébb lépett a 2019-es601-800. helyről az 501-600. helyre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetvea Debreceni Egyetema 601-800. helyen szerepel a rangsorban - a BME megtartotta a tavalyi helyét, a Debreceni Egyetem viszont egy helyezést ugrottelőre 2019-hez képest. APécsi Tudományegyetem először került be a listába,a 801+ kategóriában. A fizikai tudományi rangsort a Princetonvezeti, a másodika California Institute of Technology, a harmadik pedig megosztva aCambridge-i Egyetem és a Stanford lett. Az ötödik helyet a Harvard szerezte meg. A legjobb eredményt az európai intézmények közül- azélettudományi listáhozhasonlóan - az ETH Zurich érte el a 8. helyen. A szakterületi rangsorokat azösszesített listáhozhasonló szempontok alapján állítják össze, vagyis az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.