Közélet

A domaszéki suli is csatlakozott a megyei bűnmegelőzési mintaprogramhoz

A domaszéki suli is csatlakozott a megyei bűnmegelőzési mintaprogramhoz

2019. november 13., szerda
A domaszéki suli is csatlakozott a megyei bűnmegelőzési mintaprogramhoz

Ezúttal a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával bővült a programban résztvevő tanintézetek száma - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az általános iskola november 11-én a csatlakozási szerződés aláírásával kapcsolódott be a „Kék tér” projektbe. Ezt követően a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, a mintaprogram keretében megtartotta első tanóráját az iskola 3/B osztályos diákjai számára. A foglalkozás fő témája a biztonságos közlekedés volt. A „Kék tér” program alapját a „Zita, Miki és a két kutya kalandjai” című foglalkoztató munkafüzet adja. Az egyes munkalapok témabevezető részében a két főszereplő, Zita és Miki, valamint kutyáik egy napjának állomásait, történéseit követhetik végig a gyerekek. A bevezető történet után általában a két kutya hívja fel a figyelmet a gyerekek helyes és helytelen döntéseire, a témakörökkel kapcsolatos főbb tudnivalókra. Ezt követi az adott téma feldolgozása elméleti részekkel és gyakorlati feladatokkal, szabályok és tanácsok gyűjteményével, illetve az egyes témakörökhöz kapcsolódó érdekességekkel. A 10 téma 11 foglakozása tartalmazza a 3-4. osztályosokat érintő legfontosabb áldozattá és elkövetővé válás elkerülését segítő tudnivalókat, úgymint: közlekedésbiztonság, veszélyes szerek otthon, felelősségvállalás, a tévézés és az internet veszélyei, érintések, víz és vagyonbiztonság egyedül otthon témaköröket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.