Közélet

Újabb rejtélyes köztéri tevékenységről érkezett hír a Retek utcából

Újabb rejtélyes köztéri tevékenységről érkezett hír a Retek utcából

2019. október 22., kedd
Újabb rejtélyes köztéri tevékenységről érkezett hír a Retek utcából

Újabb furcsa köztéri munkálatokat végeztek a Retek utcában: pár hete egy rejtélyes utcai térplasztikát helyeztek ki az utcába, most pedig egy, már befejezettnek tűnő beruházásnál verték szét a nemrég leaszfaltozott talajt.

Pár hete egy olvasónk lett figyelmes

erre a köztéri alkotásra

, amelyről a mai napig nem derült ki, hogy pontosan micsoda.

Írtunk sajtómegkeresést az önkormányzatnak, de szokás szerint nem érkezett válasz, így olvasóinkat kértük, hogy mondják el véleményüket egy szavazás keretében. Legtöbben (37 százalék) a kimaradt járdalap kreatív felhasználására voksoltak, a második legtöbb szavazatot, 24 százalékot a Retek utcai Stonehenge kapta. Úgy tűnik, a Retek utcában nem egyedi eset, hogy meghökkentő tevékenységet folytatnak a munkások. Hétfőn a Szegeden láttam Facebook-csoportba került fel ez a kép:

A poszthoz egy költői kérdéseket is feltett a fénykép készítője: "Mi értelme van lebetonozni valamit, majd 2 hét múlva feltörni az újat? Lehet, hogy az önkormányzati választásokkal van összefüggésben?" Nos, a köztéri betonasztalok alatt a talajt keddre teljesen szétverték, most ilyen állapotban van a terület:

Hogy miért kellett felverni a már leaszfaltozott talajt, egyelőre kérdéses - de nem ez az első eset, hogy a sebtiben átadott, felújított területet nem sokkal az átadás után renoválják. Természetesen írtunk az önkormányzatnak, ha véletlenül válaszolnak, frissítjük a cikket vagy újjal jelentkezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.