Közélet

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Csongrád megyében

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Csongrád megyében

2019. október 25., péntek
Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Csongrád megyében

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el szombattól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Csongrád megyében, mert az elmúlt hetek átlagosnál melegebb és száraz időjárása miatt a megye erdőterületein az avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki.

A hivatal pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Közlésük szerint jelentősen csökkent az őszi időszakban keletkező avarréteg és az elszáradt lágyszárú növényzet nedvességtartalma, amely miatt jelentősen megnőtt a tűzkockázat. A kiszáradt növényzet az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik. Felhívták a figyelmet, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza, ezért a hivatal fokozott körültekintést kér.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.