Közélet

Testkamerákkal szerelnék fel a szegedi jegyellenőröket

Testkamerákkal szerelnék fel a szegedi jegyellenőröket

2019. október 10., csütörtök
Testkamerákkal szerelnék fel a szegedi jegyellenőröket

Valóban jegyellenőrként dolgozik a 2-es villamoson múlt héten megvert nő, aki jelenleg is orvosi ellátásra szorul. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben a jegyellenőrt foglalkoztató cég közölte, folyamatban van az ellenőrök testkamerával való felszerelése Szegeden.

Mint arról kedden beszámoltunk,

az utasok szeme láttára vertek meg egy nőt a szegedi villamoson. Szerkesztőségünk információját - amely szerint a bántalmazott személy jegyellenőrként dolgozik Szegeden - most a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (SZKHT) is megerősítette. A cég sajtómegkeresésünkre válaszolva azt írta,

"a 2-es villamoson történt a jegyellenőrünket érintő fizikai atrocitással járó incidens, miután a két gyanúsított elmenekült a helyszínről".

Az eset a múlt héten történt - tette hozzá a társaság. Azt is közölte az SZKHT, hogy munkatársuk az előírások szerint járt el, és közfeladat ellátása közben bántalmazták, "így a vele szembeni fellépés súlyosbító tényező". Ilyen esetekben a vészjelző gomb megnyomása bárki, akár bármely utas által megtehető, sőt ajánlott cselekedet is, a mielőbbi segítségkérés ügyében. A megsérült jegyellenőr nem volt abban az állapotban, hogy ezt megtehette volna. A megvert nő jelenleg is orvosi ellátásra szorul, és továbbra is az SZKHT "megbecsült munkavállalója" - tudatta a jegyellenőröket foglalkoztató cég. A testi inzultusról kamerafelvételek is rendelkezésre állnak, ezeket jelenleg a vizsgálja a Szegedi Rendőrkapitányság, amely közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A megvert jegyellenőr ügye nem marad következmények nélkül, az SZKHT megteszi a szükséges lépéseket, hogy a jövőben még biztonságosabb körülmények között tudják munkájukat végezni az ellenőrök.

"A hasonló esetek elkerülése érdekében folyamatban van az ellenőrök testkamerával való felszerelése, MÁV-minta alapján"

- írták.

(Kiemelt képünk forrása: MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.