Közélet

Az utasok szeme láttára vertek meg egy nőt a szegedi villamoson

Az utasok szeme láttára vertek meg egy nőt a szegedi villamoson

2019. október 8., kedd
Az utasok szeme láttára vertek meg egy nőt a szegedi villamoson

Rendőrségi nyomozás van folyamatban egy szegedi villamoson megvert nő ügyében - erősítette meg a szegedma.hu értesüléseit a rendőrség és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) is.Az esetről kamerafelvétel is készült, amelynek elemzése folyamatban van. Állítólag a megvert nő jegyellenőrként dolgozik Szegeden. Frissítés: egy hozzászólás alapján valóban jegyellenőr a megvert nő.

Egy olvasó kereste meg szerkesztőségünket a múlt héten, és azt írta, hogy jegyellenőrként dolgozott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél, amely végül

elbocsájtotta őt

egy - irániakkal szembeni - intézkedés miatt. A cég is reagált, és ők elismerték, hogy valóban megszüntették az érintett férfi munkaviszonyát, de nem az ő általa elmesélt történet, hanem sorozatos panaszok miatt. Az elbocsátott férfi megkereste szerkesztőségünket egy újabb történettel, amelynek főszereplője egy nő, akit megvertek a villamoson. A történet hitelességét ellenőrizendő megtaláltuk az eredeti posztot a Facebookon. Ebben egy hölgy számol be arról, hogy ismerősét megverte a villamoson két ismeretlen alak.

"Tömve a villamos és senki nem tesz semmit! Ilyenkor nem jut eszébe az embereknek, hogy ha ez esetleg velem történik, akkor nekem is jó lenne, ha valaki segítene?

De már az is segítség lehet, ha már ilyennek a szemtanúja vagyok, hogy hívok rendőrt. Vagy szólok a sofőrnek, hogy gond van!" - számolt be posztjában arról hölgy, hogy senki sem segített ismerősének.

Az ügyben megkerestük az SZKT-t, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t (SZKHT) és a Szegedi Rendőrkapitányságot is. A rendőrség megerősítette, hogy nyomozást indítottak.

"Az ügyben a sértett feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit"

- közölték. Az SZKT is válaszolt megkeresésünkre, ők azt írják, megerősítjük, "hogy a jelzett időpontban közlekedő jármű kamerafelvételeire vonatkozóan rendőrségi eljárás van folyamatban". "Utasainkat érintő folyamatban lévő rendőrségi ügyről, mint ahogy eddig, most sem áll módunkban nyilatkozni" - tették hozzá. Felmerült az is, hogy a megvert nő jegyellenőrként dolgozik Szegeden, ám egyelőre az SZKHT nem válaszolt levelünkre. Amint írnak, frissítjük a cikket.

Frissítés:

Ugyan eddig sem a rendőrség, sem pedig az SZKHT nem erősítette meg, hogy a megvert nő jegyellenőr, egy kommentelőnk most alátámasztani látszik szerkesztőségünk értesüléseit. "Jegyellenőr volt a megvert nő, két bliccelő (arabul beszélő) férfi volt a tettes. Kirúgták az ellenőröket. Másik két jegyellenőr mesélte pénteken a Mars téren (miután őket is majdnem megverte egy bliccelő hajléktalan a 21-es buszon)" - olvasható a cikkünk alatti hozzászólásokban.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.