Hírzóna

Stricikkel szemben emeltek vádat Szegeden

Stricikkel szemben emeltek vádat Szegeden

2019. október 1., kedd
Stricikkel szemben emeltek vádat Szegeden

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és élettársával szemben, akik két fiatal, nehéz anyagi helyzetben levő nőt vettek rá prostitúcióra és tartatták el magukat - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottak egy szegedi lakásban élettársi kapcsolatban éltek, amikor megismerték a két sértettet 2017. év tavaszán. Mindketten tudomással bírtak arról, hogy a sértettek vagyontalanok, megélhetési gondokkal küszködnek, illetőleg családi kötődéssel sem rendelkeznek.

A vádlottak a sértetteknek lakást béreltek, látszólagosan kölcsönt adtak a nekik, majd rövid idő elteltével közölték velük, hogy rendes munkából a kölcsönt nem tudják visszafizetni, ezért legyenek prostituáltak. A sértettek tiltakozni próbáltak, de a vádlottak megfenyegették őket, közölték, hogy a tartozásukat úgy kell kiegyenlíteniük, hogy a prostitúcióból származó bevételüket minden nap átadják. Ezután a vádlottak internetes hirdetést adtak fel a sértetteteket művésznévvel regisztrálva, akik azután a hirdetésre jelentkezőkkel szexuális kapcsolatot létesítettek 2017 szeptemberétől kezdődően.

A vádlottak folyamatosan felügyelték a sértettek tevékenységét, egyikük szinte állandóan a lakásban tartózkodott, a pénzt előre elvette a szolgáltatást igénybe vevőktől, valamint a nap végén a teljes összeget magukkal vitték. Cserébe a sértettek ketten együtt 10 000 Ft-ot kaptak egy hétre saját szükségleteikre, majd bár a tartozásukat rövid idő alatt ledolgozták, a vádlottak közölték velük, hogy további tartozásuk van, illetőleg havi 200 000 Ft-os védelmi pénzt is fizetniük kell.

Vádlottak a prostitúciós pénzt is kevesellték, a sértettek mobileszközeit elvették azért, hogy még jobban felügyelhessék őket. Ezután a heti ellátásra szánt 10 000 Ft-ot is megfelezték, valamint okiratokat írattak alá a sértettekkel nem létező tartozásokról, illetve a prostitúciós tevékenység folytatásául szolgáló lakásba kamerát is felszereltek egy plüss állatba rejtve, hogy amikor nincsenek ott, akkor is láthassák és a sértettek tevékenységét.

Októberre a heti megélhetésre szánt pénzt is 2000 Ft-ra csökkentették, illetőleg fenyegették, majd bántalmazták is a fiatal nőket a minél nagyobb bevétel elérése érdekében. Felháborodásuk oka volt az is, hogy a sértettek megélhetésük érdekében máshol munkát vállaltak, illetőleg az ügyfelektől kapott borravalóval sem számoltak el a vádlottak felé. A mintegy két hónapos időszakban a sértettek legalább 22 alkalommal nyújtottak szexuális szolgáltatást, amiből másfél millió forintot adtak át a vádlottaknak. A vádlottak minderről nyilvántartást vezettek, amit a rendőrség lefoglalt.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben erőszakkal, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat, figyelemmel arra is, hogy a házkutatás során lakásukból kábítószert foglaltak le, illetőleg a vádlottak is kábítószert fogyasztottak.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.