Egyetem

Rekordszámú jelentkező az SZTE Füvészkertjének versmondó versenyén

Rekordszámú jelentkező az SZTE Füvészkertjének versmondó versenyén

2019. október 10., csütörtök
Rekordszámú jelentkező az SZTE Füvészkertjének versmondó versenyén

Tizedik alkalommal hirdette meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, a 24. Őszi Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódóan, aRímbe szedett természetversmondó versenyt a Csongrád megyei általános és középiskolásoknak.

A jubileumi év túlszárnyalta az előző években jelentkező diákok számát is. Míg 2018-ban 80 résztvevő, addig idén rekordszámú jelentkező, mintegy 150 vállalkozó kedvű fiatal nevezett a versenyre. A résztvevők október 11-én, pénteken 14 órától az SZTE Füvészkertben szakmai zsűri előtt mondják el a választott verseket. A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében idén is az őszi időszakhoz kapcsolódva hirdették meg a

Rímbe szedett természet

című versmondó versenyt, immár 10. alkalommal. Öt kategóriában – 1–2. osztályosok, 3–4. osztályosok, 5–6. osztályosok, 7–8. osztályosok, 9–12. osztályosok – olyan gyerekek jelentkezését várták, akik szívesen megmérettetnék magukat, elmondanák a közönség és a zsűri előtt kedvenc, természettel kapcsolatos versüket. Az október 4-i jelentkezési határidőig mintegy 150 fiatal nevezett a versenyre. A vállalkozó kedvű fiatalok szakmai zsűri előtt mondják el a választott verseket. A zsűri elnöke Tajti Gabriella, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője, tagjai Szilágyi Annamária színművésznő (Szegedi Nemzeti Színház) és Hollósi Zsolt újságíró, kritikus. A résztvevőknek apró ajándékkal kedveskednek, kategóriánként az első három helyezettet pedig füvészkerti ajándékcsomaggal jutalmazzák.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.