Közélet

Orbán: Továbbra is a Fidesz–KDNP a legerősebb Magyarországon

Orbán: Továbbra is a Fidesz–KDNP a legerősebb Magyarországon

2019. október 14., hétfő
Orbán: Továbbra is a Fidesz–KDNP a legerősebb Magyarországon

Az önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz–KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon - jelentette ki OrbánViktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.

A kormányfő kiemelte: nehéz választási kampány, "nagy és nyílt politikai csata" volt, ahogyan annak "egy pártok közötti versenyre épülő demokráciában lennie kell". A miniszterelnök köszönetet mondott minden magyar választópolgárnak, aki elment és leadta a szavazatait. Gratulált mindenkinek, aki nyert: a polgármestereknek és a megválasztott képviselő-testületi tagoknak, továbbá külön gratulált a Fidesz–KDNP színeiben mandátumot nyert polgármestereknek, akik "közül nagyon sokan hosszú évek kemény munkájával érdemelték ki ezt a bizalmat".

Azt mondta: a biztos szavazatokat nézve, a listás szavazatokat tekintve a "lassan már szokásossá váló 50 százalék fölötti eredményt" most is hozni tudták.

Hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapest vezetését is, de ma a fővárosiak úgy döntöttek, hogy "most valami más következik". Ezt a döntést tudomásul vesszük, és az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre - közölte. OrbánViktor megköszönte Tarlós Istvánnak az elmúlt évben 9 évben végzett főpolgármesteri munkáját. "Nem fogjuk elfelejteni", hogy ő volt az, aki "kirángatta a várost a csődhelyzetből", elsősorban neki köszönhető, hogy ilyen szép fővárosunk van, amely biztos lábakon áll és amelyre mind büszkék lehetünk - fogalmazott. A kormányfő megjegyezte: Budapest vesztett egy polgármestert, de ő nyert egy kiváló tanácsadót. Megköszönte a vidéki Magyarországnak a bizalmat, és azt mondta: a jövőben is "számíthatnak ránk a vidéki magyar emberek".

Kifejtette: a megyei jogú városokat tekintve 13-ban továbbra is FideszKDNP-többség van, és ami a megyei közgyűléseket illeti, 19 megyéből 19-ben nyertek. Az ötezer lakos feletti települések kategóriájában 147 FideszKDNP-s polgármester lesz, ami a települések több mint felét jelenti - közölte.

A kormányfő azt hangoztatta: továbbra is a Fidesz–KDNP-szövetség a legerősebb Magyarországon, "ennek tudatában és ennek megfelelően is fogunk majd viselkedni". "Nekünk továbbra is Magyarország lesz az első" - tette hozzá. Megjegyezte: Magyarország szempontjából az is fontos, hogy Lengyelországban a kormányzó párt megnyerte a mai választást. Orbán Viktor azzal zárta szavait, hogy "értékelni és elemezni fogjuk az eredményeket", és ennek megfelelően alakítják a Fidesz–KDNP politikáját az elkövetkező időben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.