Sport

Nyolc év után újra NB I-es röplabdameccset rendeznek Szegeden

Nyolc év után újra NB I-es röplabdameccset rendeznek Szegeden

2019. október 5., szombat
Nyolc év után újra NB I-es röplabdameccset rendeznek Szegeden

Bár a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata már visszatért az élvonalba, most még izgatottabbak az együttes tagjai, mint a múlt heti debütálás előtt. Eljön ugyanis a nagy nap: vasárnap 17 órakor a szegedi Lila iskolában rendezik az első hazai bajnoki mérkőzést. Nyolc év szünet után tehát a város sportkedvelői újra NB I-es meccsen szurkolhatnak!

A bajnokság már említett nyitótalálkozóján a Kazincbarcika volt az ellenfél, és ez most is így lesz, de a tapsvihar ezúttal a szegedi pontok után lesz hallható. Csapatunk munkáját segíti is a változatlan párosítás - olvasható a

szegedvolley.com oldalon

. – Az első bajnoki tapasztalatait leszűrve dolgoztunk a héten, és a vasárnapi meccs remek összehasonlítási alapot ad majd a kezdéshez képest, hiszen ugyanaz lesz az ellenfél – véli Nusser Elemér vezetőedző. – Szeretnénk szorosabb meccset játszani a Kazincbarcikával. Akkor lennék igazán elégedett, ha húsz pont körül lennénk szettenként. Persze ha eddig eljutunk, miért ne célozzuk meg a huszonötöt? – tette fel a költői kérdést.

A szakember az első meccs után elmondta, látszott a fiúkon az izgatottság, ráadásul volt egy hiányzó kulcsjátékos is. Most egészen más lehet majd a helyzet. – Bitó Attila ezúttal pályára léphet, így két feladóval tudunk játszani, erősebbek leszünk. A lámpaláz most is tényező lehet, ezúttal a hazai közönség miatt. Beszéltem is erről a srácokkal, mondtam nekik, hogy nyugodtan legyenek vagányabbak és felszabadultabbak. A publikum nekik szurkol majd, nem kell megijedni a drukkerektől, inkább élvezzék ki a helyzetet, fordítsák a maguk javára. A puding próbája az evés, meglátjuk, hogy mit hoz ki belőlük a hazai NB I-es hangulat – jegyezte meg a tréner. A keddi tréningen alaposan kivesézte a csapat az első bajnoki meccs szakmai tanulságait. – Próbálunk minél több hibát kijavítani a tréningeken. A mentális felkészülés is fontos, és szerintem ezzel nem lesz gond, tudásuk legjavát nyújtják majd a fiúk. A legfontosabb, hogy ne ijedjünk meg a ritmusváltásoknál. A múlt heti találkozón megtorpantunk, ha két-három gyors pontot szerzett az ellenfél, így újabbakat tudtak gyűjteni. Ezeket a helyzeteket gyorsabban és jobban kell lereagálnunk, különben elszáll a szorosabb szettek esélye. Nusser Elemér más sok nagy csatát megélt, de őt és ismerőseit is lázban tartja a hazai NB I-es debütálás. – Sok sportbaráttal beszéltem az elmúlt hetekben, és mindenki mondta, mennyire jó lesz újra olyan meccseken szurkolni Szegeden, mint a medikémás időkben. Mi is izgatottan várjuk ezt az alkalmat, szeretettel várjuk az érdeklődőket! – hangsúlyozta a vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.