Mozgalmas hétvége vár a szegedi röplabdázókra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata hazai pályán fogadja a Kazincbarcikát pénteken 19 órakor a Magyar Kupában, két nappal később pedig a MAFC otthonában vendégszerepel az NB I-ben.

Egy hónap leforgása alatt negyedik alkalommal találkozik egymással a Vidux-SZRSE és a Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az eddigi három összecsapás alkalmával mindig a borsodiak diadalmaskodtak.

A szegediek továbbra is nyeretlenek az idei szezonban, ráadásul múlt hétvégén némileg meglepő, 3:0-s vereséget szenvedtek Sümegen. Az eredményt némileg beárnyékolja, hogy az első szettben nappal szemben játszottak Nusser Elemér tanítványai. Bondor Tamása szegediek másodedzője ennek ellenére csalódottan élte meg a vasárnapi összecsapást.

– A keddi edzés előtt átbeszélte a csapat a történteket. Fontos, hogy tanuljunk a történtekből, mert ilyen és ehhez hasonló zavaró körülmények bárhol előfordulhatnak ebben a ligában. A tréning ezután már jó hangulatban telt – nyilatkozta Bondor a klub honlapjának. Hangsúlyozta, a Kazincbarcika az ország egyik legjobb csapata, így nem tűznek ki maguk elé irreális célokat.

A másodedző úgy véli, az idegenben elszenvedett 3:0-ás vereséget követően a pénteki hazai mérkőzést arra kell használniuk, hogy elfelejtsék a múlt hétvégét és felvegyék a versenyt a nagyobb erőket felvonultató Kazincbarcikával. Kiemelte, szeretnék megismételni vagy akár túlteljesíteni az október 6-i mérkőzésen látottakat, amikor a 3:0-s borsodi siker ellenére kétszer is 19 pontig jutottak a narancs-feketék.

A pénteki derbit követően csupán egy napja lesz a regenerálódásra a csapatnak, hiszen vasárnap már a MAFC Budapest otthonában szerepelnek bajnoki mérkőzésen. Az az összecsapás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a fővárosiak eddig százszázalékos mutatóval bírnak.

-A MAFC nagyon megerősödött erre a szezonra, mely az eddigi eredményein is látszik- folytatta Bondor. – Számunkra a legtöbb ellenfél ismeretlen, ezért nekünk magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy a fiúk kihozzák magukból a legtöbbet a pályán. Meglátjuk ez mire lesz elég Budapesten. Mindenképpen szeretnénk egy jó hangulatú mérkőzést játszani, amely után emelt fővel távozhatunk – summázta elvárásait.

(Kiemelt kép: szegedvolley.com)

Előző sztori

Szándékos gyújtogatás áldozata lehet egy 72 éves szegedi gazdálkodó

Következő sztori

Kiderült, mi az a rejtélyes vezeték, ami Újszegeden a Tiszába torkollik

Legutóbbi hasonló cikkek